Cine sunt controversații candidați POT, aliniați în spatele lui Călin Georgescu. Partidul „rudelor”, condus de o fostă deputată AUR
0Candidatul Călin Georgescu este susținut din spate de Partidul Oamenilor Tineri (POT), fondat de fosta deputată AUR Anamaria Gavrilă (41 de ani).
După succesul lui Călin Georgescu la primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, Partidul Oamenilor Tineri (POT), care îl susține pe independentul suveranist, se pregătește de alegerile parlamentare de duminică, 1 decembrie.
La rândul lui, Georgescu și-a anunțat deja susținerea față de POT, care a înscris 150 de candidați la Camera Deputaților și Senat, din București, Diaspora și 38 de județe. Partidul figurează înregistrat oficial în 9 martie 2023 și este fondat de Anamaria Gavrilă, Bianca Eugenia Gavrilă și Crinela Mihaela Meidinger.
POT promovează teorii ale conspirației, mesaje anti-occidentale, anti-globaliști, anti-avort și anti-vacciniste și se prefigurează a fi „noul AUR”, după cum a fost etichetat de mai multe ori în spațiul public.
Info Sud-Est și Context.ro au analizat experiența profesională, traseul politic, declarațiile de avere și interese ale acestora și alte aspecte relevante pentru funcția de parlamentar.
„Mircea Cioclei, cunoscut mai degrabă după numele de scenă Karym, deschide lista Camerei Deputaților în Brăila și este un artist român, căsătorit cu o prințesă, Amina, din Africa (cu origini în Camerun), conform PRO TV. Mircea Cioclei a primit titulatura de ”Sultan”, în urma unei ceremonii complexe și a unui ritual specific zonei din care provine Amina, mai scrie PRO TV. Karym are un băiat dintr-o altă căsătorie, iar actuala sa soție este musulmană”, scriu jurnaliștii context.ro.
Un alt candidat, Teodor Iulian Pavel deschide lista la Senat în Ilfov. Acesta are investiții în industria farmaceutică și de vaccinuri din SUA, dar și la Tesla și alte companii ”globaliste”.
Pavel are un teren intravilan de 556 mp în Dâmboviţa şi un apartament de 60,92 mp în Chiajna (Ilfov), un BMW fabricat în 2010 şi o motocicletă Honda (2022), 60.000 de RON în cont la CEC și un credit de 49.200 EURO la BRD scadent în 2042.
Unul dintre candidații POT din Cluj, Raul Hoca, pe locul 4 la Camera Deputaților, a declarat venituri din jocuri de noroc de 3000 de euro în ultimul an.
„Hoca mai este și beneficiarul unei burse de 600 de euro de la Asociația Blue Heron România (organizație caritabilă) și a declarat o indemnizație anuală de 7.600 de euro, din legea 191/2022 pentru copiii aflați în centre de plasament. Hoca a contribuit în spațiul online la strângerea de semnături pentru introducerea Istoriei românilor în locul materiei “Istoria evreilor. Holocaustul”. Postarea era distribuită pe un grup de susținători ai partidului SOS România, al Dianei Șoșoacă”, mai scrie context.ro.
ISE și Context.ro au identificat cel puțin 14 perechi soț-soție pe listele de candidați POT la alegerile parlamentare, adică 20% din totalul de pe liste, la fel cum, în 2020, AUR a trimis în Camera Deputaților și Senat aproape 30 de perechi de rude: soț-soție, tată-fiică, frate-soră etc.
”Însăși fondatoarea partidului, Anamaria Gavrilă, care deschide lista la Camera Deputaților, în Hunedoara, este deputată ex-AUR. A candidat în vară și pentru Primăria Deva, din partea POT. A devenit cunoscută după ce, în 2021, a făcut scandal în faţa sediului din Deva al Serviciului Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise de Conducere, pentru că nu avea certificat verde de vaccinare și nu i se permitea accesul în instituție”, se arată în documentarea făcută de ISE și Context.ro.