Noi anomalii detectate în cazul piramidelor egiptene

Noi anomalii detectate în cazul piramidelor egiptene

FOTO Arhivă

Noi anomalii au fost detectate în piramidele egiptene cu ajutorul scanerelor performante, au anunţat autorităţile egiptene. Potrivit rezultatelor preliminare, „puncte de interes” termale au fost observate pe faţada nordică a Marii Piramide, şi pe faţada vestică a piramidei Roşii din Dahshur, anunţă Discovery News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest anunţ vine la sfârşitul unui proiect în cadrul căruia specialiştii au scanat cu o tehnologie avansată patru piramide vechi de 4500 de ani. Cu ajutorul acestor tehnologii, s-a dorit identificarea structurilor interne necunoscute până acum.
 
„Primele rezultate ne spun că avem nişte veşti bune”, a declarat ministrul pentru Antichităţi la o conferinţă de presă. „Deşi nu au fost făcute încă descoperiri, scanările arată unele anomalii ce indică specialiştilor că ar putea face o descoperire în piramide până la finalul lui 2016.”
 
În luna noiembrie a anului trecut, cercetătorii au mai descoperit o astfel de anomalie în partea de Est a Marii Piramide, indicând probabil o cavitate necunoscută sau o structură internă. Analizele ulterioare au arătat o anomalie similară şi pe faţada nordică a monumentului.
 
Specialiştii egipteni nu trag încă concluzii pripite cu privire la natura acestei descoperiri. 
 
citeste totul despre: