De ce tac civilizaţiile extraterestre şi cât de mult sunt învăluite (sau nu) în mister?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există sau nu extratereştri? Ne supraveghează? Se prea poate, Universul este mare şi Pământul o mică planetă într-un sistem solar dintr-o singură galaxie. Deşi au fost raportate tot felul de incidente în trecut, extratereştrii nu par prea dornici să discute cu oamenii.

Marc Ulieriu semnează pentru „Ştiinţă şi tehnică“ articolul despre extratereştri şi vrea să numească răspunsuri la întrebări care preocupă oamenii de câteva zeci de ani, mai ales. Suntem singuri în Univers? Mai există vreo inteligenţă în această imensitate? Dacă da, ce şanse avem să intrăm în legătură cu ea?

Pe 23 aprilie 2011 media mondială a difuzat ştirea că NSA (National Security Agency) a elaborat algoritmi pentru descifrarea unor mesaje recepţionate în ultimele decenii de la civilizaţii extraterestre, prin programul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence). Iată deci, o agenţie militară americană ultrasecretă, care poate asculta, înregistra şi descifra practic orice convorbire, din orice colţ al lumii, este interesată de civilizaţiile extraterestre.

Unul dintre documentele publicate de NSA, numit „Cheia către mesajele extraterestre”, are ca autor pe Dr. Howard H. Campaigne şi conţine o serie de 29 mesaje recepţionate din spaţiul extraterestru prin programul SETI. Este arătat şi modul de construire al unui algoritm de decriptare. Un analist comenta că, „acest document confirmă nu doar existenţa extratereştrilor, dar şi faptul că guvernul SUA a recepţionat transmisii de la o civilizaţie din afara sistemului nostru solar”.

Sunt fiinţe vii sau extratereştri? La ora actuală ştiinţa asociază noţiunea de „fiinţă vie“ unor molecule foarte mari, foarte complexe şi cu o imensă varietate, care asigură câteva trăsături fundamentale: metabolismul, creşterea, înmulţirea, iniţiativa de a se mişca etc. Carbonul este singurul element care permite crearea unor astfel de molecule, formate din lanţuri stabile de mii de atomi.

Pentru articolul complet, cu toate detaliile aferente şi răspunsurile găsite, te invit la lectură pe site-ul „Ştiinţă şi tehnică“.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite