Casele imprimate 3D - chinezii se laudă că le pot construi în doar 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele imprimate 3D ar putea reprezenta viitorul
Casele imprimate 3D ar putea reprezenta viitorul

Arhitecţi din toată lumea sunt într-o competiţie pentru a construi primele case din lume realizate cu imprimanta 3D, descoperire ce va avea implicaţii importante pentru accesibilitatea şi personalizarea locuinţelor.

O companie din China, numită Winsun, susţine că a construit 10 case, în numai 24 de ore, bugetul acordat pentru fiecare casă ajungând numai la 5,000 de dolari. Toate locuinţele au fost realizate cu ajutorul unei imprimante 3D uriaşe.

Casele realizate măsoară 200 de metri pătraţi, iar structura şi pereţii sunt realizaţi dintr-un amestec de ciment şi materiale reciclate, la care se adaugă un liant special ce îi asigură o rigiditate asemănătoare betonului.

Imprimanta folosită la realizarea caselor are aproape 7 metri înălţime şi a costat 3 milioane de dolari.

Locuinţele realizate la imprimanta 3D, o alternativă a locuinţelor tradiţionale

Potrivit constructorilor, aceste case asigură o izolaţie foarte bună, atât termică, cât şi faţă de zgomotul de afară.

Un alt avantaj al acestui tip de locuinţă îl constituie preţul scăzut de construcţie, în comparaţie cu cel al unui apartament de 100 de metri pătraţi, care poate ajunge la câteva sute de mii de dolari.

Principalul scop este de a livra arhitectură făcută la comandă

În Amsterdam, o echipă de arhitecţi a început construcţia unui nou proiect, numit 3D Print Canal House, folosind materiale reciclabile, care, în prezent, este şi şantier de construcţie, dar şi muzeu.

Echipa din spatele proiectului a afirmat că principalul scop este de a face posibilă personalizarea arhitecturii.

Mai mult decât atât, profesorul Behrokh Khoshnevis, de la Univeristy of Southern California, încearcă să ducă procesul de fabricare 3D mai departe, către ceea ce el numeşte ”contour crafting”.

Profesorul speră să dezvolte o imprimantă 3D gigantică, care să poată construi o casă întreagă dintr-o bucată, de la structură până la ţevi şi planul de electricitate.

În timp, compania Winsun speră să folosească tehnlogia de construcţie 3D pentru a realiza clădiri la o scară mai înaltă, precum poduri sau chiar zgârie-nori.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite