„Telefonul infidelităţii“ poate ascunde mai multe aventuri decât pot afla iubitele sau soţiile curioase din Japonia
0
Poate că smartphone-ul este cel mai popular în acest moment, dar japonezii nu sunt de aceeaşi părere. De fapt, japonezii infideli nu sunt de acord, deoarece „telefonul infidelităţii“ lor este un model mai vechi produs de Fujitsu.
Uwaki keitai poate că nu spune prea multe unui european sau american, dar pentru japonezi înseamnă extrem de mult, este telefonul infidelităţii. Acesta este supranumele modelelor mai vechi produse de Fujitsu care vin cu un mod pentru securizarea SMS-urilor, apelurilor sau altor date, notează „Wall Street Journal“. Astfel de informaţii pot fi ascunse şi pe Android sau iPhone, însă telefoanele Fujitsu nu dau niciun semn că ar ascunde ceva.
Modul privat al acestor modele aproape antice vine ca un strat invizibil peste tot ce este afişat pe ecran. Ascunde apelurile pierdute, ascunde emailuri şi alte mesaje text de la expeditori marcaţi ca privaţi. Dacă cineva se uită în telefon, nu va descoperi nimic din ceea ce proprietarul nu a lăsat la îndemână.
Totuşi, există semne care să marcheze activarea modului. Culoarea bateriei şi a unităţilor de semnal se schimbă, dar numai cel care deţine telefonul poate dezactiva modul printr-o combinaţie de taste pe care doar el o ştie. Apoi, toate lucrurile ascunse devin, dintr-o dată, vizibile, inclusiv căsuţa vocală poate fi accesată.
„O femeie s-ar putea să vrea să-mi vadă mesajele sau apelurile, cât nu sunt prin preajmă, dar cu modul privat de la Fujitsu aceste informaţii sunt ascunse“, scrie un japonez pe site-ul său. El mai spune că secretul şi succesul rezidă în faptul că, de fapt, nu-ţi blochezi telefonul, astfel încât să trezeşti suspiciuni, ci doar ascunzi ceea ce nu vrei să vadă toţi curioşii.
Un alt blogger, pe numele virtual Poza, spune că are şi un iPhone, dar nu şi-ar lăsa bătrânul telefon pentru nesiguranţa cu care vine un smartphone. „În ceea ce priveşte ascunderea aventurilor mele, acesta face mai mult decât ar trebui“.
Şi Tiger Woods ar fi fost mai fericit cu un astfel de telefon
„Responsabilul“ de introducerea acestui truc - dacă poate fi numit astfel un om care s-a gândit atât de mult la fericirea cuplurilor - este Takeshi Natsuno, directorul de la acea vreme al operatorul nipon NTT Docomo. El a mărturisit că ideea i-a venit după ce a auzit de mai multe cupluri care s-au despărţit din cauza că cineva a descoperit un mesaj sau un apel care trebuiau să fie secrete. „Dacă Tiger Woods ar fi avut acest telefon japonez, nu ar fi intrat niciodată în belele“, a afirmat Natsuno, actualmente profesor.
Telefonul minune

Toshiyuki Makiguchi conduce în Tokyo o afacere de descoperire a infidelilor şi a declarat pentru WSJ că jumătate dintre cei 600 de clienţi pe care îi are anual au ajuns să se despartă din cauza dovezilor găsite în telefonul partenerului. Fujitsu ştie asta, dar purtătorul de cuvânt al companiei nu a spus nimic despre „telefonul infidelităţii“.
Compania a introdus un mod similar pe smartphone-uri, dar pentru ca acesta să funcţioneze, trebuie folosite aplicaţii proprii Fujitsu. Una pentru mail şi una pentru stocarea contactelor, astfel încât fluxul de informaţii nedorite să fie administrat cum trebuie. Şi pe viitor, niponii vor să dezvolte tot mai mult latura asta. Desigur, pentru unitatea cuplului şi pentru liniştea partenerilor.
Există o soluţie, sub forma unei aplicaţii, şi pentru smartphone-urile cu Android. CATE - sau Call and Text Eraser - interceptează apelurile sau mesajele de la cei trecuţi pe o „listă neagră“ şi le stochează pentru a fi vizibile mai târziu. Cel care are codul, are acces la listă. Aplicaţia costă 5 dolari, a fost descărcată de 10.000 de ori şi va fi disponibilă şi pentru iPhone în viitor. Pentru cine o doreşte, din pură curiozitate, se înţelege, este disponibilă în Play Store.
„Este un geniu faţă de aplicaţia mea“, aceasta a fost reacţia lui Neal Desai, creatorul CATE, când a aflat de telefonul Fujitsu.