CES 2013 Gadgeturile mici îşi fac loc printre giganţi: grădinăritul cu iPad şi furculiţa care nu te lasă să mănânci mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furculiţa inteligentă ştie când mâncăm şi cât mâncăm FOTO Reuters
Furculiţa inteligentă ştie când mâncăm şi cât mâncăm FOTO Reuters

Dacă numele mari au venit cu laptopuri şi tablete cu Windows 8 la CES 2013, iar producătorul de componente NVIDIA a lansat o nouă variantă a procesorului Tegra, cu 72 de nuclee grafice, producătorii mai mici s-au întrecut în gadgeturi pline de imaginaţie.

După cum a declarat la începutul evenimentului unul dintre directorii Târgului de Tehnologie pornit în 1967, Shawn DuBravac, „intrăm într-o decadă secundă a epocii digitale. Nu mai achiziţionăm produse, ci începem să avem de câştigat de pe urma folosirii lor“. Iar cele mai inovative gadgeturi s-au folosit de combinaţia dintre componente şi software pentru a intra în viaţa noastră prin cele mai surprinzătoare moduri.

Furculiţa inteligentă

Americanii de la Hapilabs au prezentat Hapifork, ceea ce vom numi de-acum încolo furculiţa inteligentă, care ne ajută să ne monitorizăm alimentaţia zilnică. Practic, Hapilabs stabileşte pentru fiecare utilizator un reper dorit, în funcţie de limitele fiecăruia. Apoi, cu ajutorul unor cipuri montate în mânerul furculiţei, aceasta identifică viteza cu care mâncăm şi dacă aceasta depăşeşte media impusă.

Proiectul este încă în stadiul de concept şi are nevoie de finanţare, dar Hapilabs ar dori să lanseze produsul la 99 de dolari. Furculiţa se va conecta prin bluetooth la smartphone şi va monitoriza durata mesei, numărul de înghiţituri şi intervalul dintre acestea. Dacă limitele sunt depăşite, furculiţa va vibra în gură şi se va aprinde un bec de avertizare.

Gadgetul de grădină

Din bucătărie, gadgeturile pot trece în grădină, dacă imaginaţia productorilor la Consumer Electronics Show 2013 va deveni realitate şi va prinde la public. Ideea conectivităţii dintre activităţile uzuale şi smartphone-uri sau tablete nu este nouă, iar la CES 2013 aceasta este pusă în practică prin conectarea dintre telefon şi un dispozitiv care monitorizează.

Cei de la Parrot, cunoscuţi pentru drona de „spionaj“ civil AR Drone, au lansat Flower Power. Practic, acest program ajută la monitorizarea plantelor din apartament. Se introduce o mică praştie de lemn în pământul plantei, iar cu ajutorul bluetooth-ului aceasta se conectează la smartphone.

Cu ajutorul aplicaţiei Flower Power, vom primi informaţii despre plantă şi ciclul după care trebuie udată şi îngrijită şi cât ar trebui să crească în condiţii normale. De asemenea, dacă plantele au nevoie de fertilizator, aplicaţia va informa utilizatorul. Parrot Flower Power va fi lansat la jumătatea anului acesta, dar preţul nu a fost comunicat.

Casetofonul pe umeri se întoarce

Tot în avanpremiera Târgului CES 2013, Eton Corporation a prezentat Rukus XL, un sistem de sunet care se conectează la smartphone prin bluetooth şi se alimentează cu energie solară. Poate fi practic reinventarea casetofonului purtat pe umeri de către tineri vara.

Dispozitivul foloseşte legătura bluetooth pentru a se conecta şi poate să preia muzica de pe orice gadget. Rukus XL are opt boxe şi un buton special pentru bass mai puternic. Costul creaţiei Eton? Doar 200 de dolari. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite