Mega, noul război al „regelui“ Dotcom: în doar trei zile a ajuns din urmă Dropbox

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Dotcom, adversarul numărul unu pentru unele organizaţii de protecţie a drepturilor de autor FOTO Reuters
Kim Dotcom, adversarul numărul unu pentru unele organizaţii de protecţie a drepturilor de autor FOTO Reuters

„Regele” pirateriei, Kim Dotcom, susţine că a revenit în mod legal şi fără a dori să creeze probleme, dar şicanele la adresa lui au apărut deja. Videoclipul integral de la lansarea Mega a fost scos de YouTube pentru că ar fi încălcat copyright-ul pentru unele piese.

Videoclipul a fost eliminat de către YouTube după o cerere de la GEMA, autoritatea din ţara natală a lui Dotcom, care se ocupă de organizarea industriei muzicale şi protejarea drepturilor de autor. Dotcom ameninţă acum cu avocaţii.

Noul site al neozeelandezului de origine germană a fost lansat cu o petrecere fastuoasă la reşedinţa acestuia, unde a existat chiar şi un raid fals al FBI-ului. Dotcom a urcat toată înregistrarea pe contul său personal de YouTube. Din păcate, videoclipul a fost eliminat după o plângere de la Gema.

Dotcom a reacţionat, spunând că toate piesele care au fost puse în timpul festivităţii erau creaţia lui, iar artiştii care au cântat live şi-au dat acordul ca totul să fie înregistrat. Dar GEMA este cunoscută ca una dintre cele mai dure agenţii din lume în privinţa limitării accesului la anumite tipuri de conţinut pe YouTube. O serie de melodii sunt interzise, iar agenţia este în permanentă căutare de materiale care încalcă drepturile de autor. Potrivit regulamentului, YouTube trebuie să judece aceste cazuri şi să scoată astfel de conţinut, aceasta fiind practic clauza care ţine în picioare o multitudine de site-uri de distribuire de conţinut.

Videoclipul a fost urcat din nou de Kim Dotcom şi poate fi văzut mai jos.

Mega de succes

Între timp, platforma Mega a avut un start fulminant. Potrivit lui Kim Dotcom, site-ul este cel mai popular din Noua Zeelandă şi a intrat în topul 150 al celor mai populare site-uri din lume şi a depăşit chiar un adversar direct, Dropbox.

Între timp, în România multe persoane se plâng de faptul că serverele la care sunt conectaţi pentru upload sunt foarte lente şi nu reuşesc să urce documente. Acest lucru ni s-a întâmplat şi nouă în redacţie, unde nu am putut urca nici măcar 63 de KB, cât avea o poză. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite