Să se facă lumină! Cea de la Philips vine conectată la Internet şi la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iluminatul este responsabil pentru 40% din consumul energetic al unei clădiri. Cei de la Philips susţin că se pot reduce până la 80% din costuri. Şi, deocamdată, par cei mai pregătiţi pentru viitorul iluminatului.

„Industria iluminatului trece prin cea mai mare revoluţie de la inventarea becului electric incoace”, spune Olivia Qiu, Head of Innovation, Philips Lighting. Cu toate că pare o exagerare, vorbele directoarei Philips nu sunt deloc departe de adevăr. Cu toate că becurile s-au transformat pe parcursul istoriei, ele nu s-au schimbat în adevăratul sens al cuvântului. Fie ele neoane, LED-uri, becuri clasice sau cu halogen, utilitatea lor a rămas aceeaşi. Până în prezent.

Lumina ne influenţează starea de spirit. Ne ajută să ne trezim sau să adormim, ne calmează sau ne energizează şi cei de la Philips cred că e cazul să îi dăm mai multă atenţie. Un cuplu tânăr se trezeşte, cu zâmbetul pe buze, pentru că, în locul alarmelor stresante, becurile inteligente din veiozele de pe noptiere îşi cresc treptat intensitatea, pentru a simula răsăritul soarelui. Organismul reacţionează natural, lucru care duce la o trezire plăcută. După asta, întregul apartament trece pe un program de energizare, care îi pregăteşte pe cei doi pentru serviciu.

Apropo de griji, iluminatul inteligent se poate conecta şi la un termostat Nest pentru a te avertiza, prin culori speciale dacă eşti în pericol. De asemenea, dacă eşti plecat de acasă, poţi seta sistemul să intre în modul concediu. Asta înseamnă că luminile din casă se vor aprinde periodic, pentru a simula prezenţa ta acolo, ca hoţii să nu fie tentaţi să intre. Iar dacă un hoţ intră, un sistem de alarmă conectat va declanşa şi becurile, pentru a-l îndepărta înainte să apuce să bage ceva în traistă.

Află toate detaliile despre acest viitor al iluminatului

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite