FOTO Google Nexus 7 are un nou rival: Asus Fonepad cu Android şi procesor Intel a fost lansată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asus Fonepad este o tabletă care poate fi folosită şi ca telefon. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Asus Fonepad este o tabletă care poate fi folosită şi ca telefon. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google Nexus 7 este, poate, cea mai cunoscută tabletă de 7 inci. Asus vrea să concureze la acest capitol şi azi a lansat în România Asus Fonepad, o tabletă de 7 inci şi cu un procesor Intel.

Lansarea Asus Fonepad a fost, pentru prima dată, la MWC 2013 din Barcelona. De astăzi este oficial şi în România la preţul de 1.100 lei în marile magazine, atât fizice, cât şi online. Prin ce se remarcă? În primul rând, prin construcţie: are o carcasă din aluminiu şi un ecran foarte bun, de 7 inci, cu rezoluţie HD. Google Nexus 7, spre comparaţie, are carcasă din plastic.

Apoi, Asus Fonepad are procesor Intel în interior, tactat la 1,2GHz frecvenţa, pentru toată puterea de calcul necesară. Mai are o memorie RAM de 1GB şi un spaţiu de stocare de 8 sau 16GB. Vine în două versiuni de culoare, iar camera foto este de 1,2 megapixeli frontală. În anumite ţări ajunge cu o cameră foto principală de 3,15 megapixeli, în România însă nu va fi cazul.

De ce contează că are procesor Intel? În prezent, piaţa de smartphone-urilor şi tabletelor este dominată de procesoarele ARM, în special construite de Qualcomm. Intel are o altă abordare, foloseşte tot arhitectura x86 şi vrea să arate că oferă aceeaşi performanţă. Spre exemplu, în Asus Fonepad există modelul Intel Atom Z2420 cu un singur nucleu şi două thread-uri. Aceste thread-uri înseamnă că procesorul poate executa la fel de multe instrucţiuni precum unul dual-core.

asus fonepad foto razvan baltaretu/adevarul

Tableta şi aplicaţiile

Asus Fonepad are Android 4.1.2 Jelly Bean şi câteva aplicaţii proprii Asus, cum ar fi Asus Studio pentru a edita poze. Editare până într-acolo încât poţi adăuga diverse elemente pe o fotografie pentru a o înfrumuseţa sau pentru a o face mai amuzantă (spre exemplu, bule de text sau căciulă de Moş Crăciun). Asus Splendid este tot pentru editare foto, dar îţi permite să editezi cu mai mare atenţie la detalii.

De asemenea, Asus a preluat ideea cu floating widgets, adică mini aplicaţii care pot fi puse peste altele care deja rulează. Am testat trei în paralel: playerul video, aplicaţia pentru note şi calendarul. Am scris cu uşurinţă un text în timp ce mă uitam la video. Aplicaţiile funcţionează atât în modurile landscape, cât şi în portrait.

O funcţie interesantă a Asus Fonepad este că poate fi folosită şi pe post de telefon. Poate că nu va fi prea comodă, dar primeşte un microSIM pentru apeluri video sau Internet. Am testat şi acest aspect, sunetul e decent, dar, după cum am spus, nu este chiar comodă de folosit în acest sens.

Mai jos sunt câteva fotografii cu tableta, iar în următoarele săptămâni vom găzdui un review cu tableta. 

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

asus fonepad foto razvan baltaretu/adevarul
asus fonepad foto razvan baltaretu/adevarul
asus fonepad foto razvan baltaretu/adevarul
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite