Google I/O: noua tabletă Google Nexus 7 ar putea avea un ecran impresionant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La evenimentul Google I/O va fi prezentată o nouă tabletă de 7 inci. Nu doar că va veni la acelaşi preţ, dar dotările vor fi foarte bune, în special ecranul va fi îmbunătăţit.

Evenimentul Google I/O se va derula în curând şi acolo a fost prezentată tableta Google Nexus 7 anul trecut. A avut un succes ridicat şi analistul Ming-Chi Kuo preconizează că anul acesta Google o va reîmprospăta cu câteva dotări impresionante, scrie Apple Insider. În primul rând, ecranul va fi full HD şi puţin mai mult.

Asus este preconizat drept producătorul noii tablete de 7 inci a Google. Preţul va rămâne la 200 de dolari, procesorul va fi un Qualcomm Snapdragon S4 Pro (ca în Google Nexus 4), iar ecranul de 7 inci va folosi tehnologia LTPS şi va avea o rezoluţie de 1.980x1.200 pixeli. În plus, camera ar trebui să fie de 5 megapixeli. Sistemul de operare va fi noul Android 4.3 Jelly Bean, dar cu posibilitate de actualizare la viitorul Android 5.0 Key Lime Pie.

Kuo estimează că Google va pierde circa 10 dolari per tabletă, pentru că va costa atât de puţin, dar sunt bani pe care îi va recupera prin publicitate şi conţinut, după cum face şi Amazon cu linia Kindle Fire. Analistul a mai spus că tableta va putea fi încărcată şi wireless, precum Samsung Galaxy S4 sau Nokia Lumia 920.

Ce alte produse mai aduce Google? Kuo a mai menţionat un laptop cu Android, un ceas inteligent şi un receptor TV capabil over-the-top. Asta presupune că Google va încerca să se remarce mai mult pe piaţa conţinutului de sufragerie, unde a încercat deja prin propriile receptoare TV pentru a concura cu Apple TV. Se prea poate ca previziunile lui Kuo să nu se adeverească, dar tableta este cea mai probabilă.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite