Biroul viitorului în viziunea Intel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intel a lansat în această dimineaţă cele mai noi sisteme bazate pe a cincea generaţie a gamei de procesoare Intel Core vPro şi Intel Core M.

Intel a prezentat astăzi în România cele mai noi sisteme dedicate sectorului business, bazându-se pe ideea de biroul viitorului, care nu mai conţine decât device-uri conectate wireless. Intel a oferit demonstraţii cu produsele Intel Pro Wireless Display şi Intel Wireless Docking.

Procesoarele Intel Core vPro şi Intel Core M sunt disponibile pentru ultrabook-uri, dispozitive subţiri, mini PC-uri şi dispozitive 2 în 1. Autonomia este ţinta Intel pentru aceste procesoare, designul fiind de trei ori mai subţire şi cu 50% mai uşor faţă de alte laptopuri.

Cea de-a cincea generaţie are câteva tehnologii interesante, având 1,3 miliarde de tranzistori. pe 82 de milimetri pătraţi. Autonomia bateriei pe noua generaţie a crescut cu aproximativ 1,5 ore pentru fiecare dispozitiv.

Tehnologii prezentate

În sală au existat dispozitive de la majoritatea producătorilor din România - Maguay, Asus, Acer, Lenovo, Fujitsu, Dell sau Toshiba.

Potrivit unui studiu Intel România, realizat de Unlock Research, tehnologia are impact asupra evoluţiei locului de muncă şi a lăsat loc creativităţii. Biroul e mult mai mobil.

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager la Intel România a declarat că  "biroul trebuie să ajute ideile ca să circule liber".

Biroul viitorului nu mai are fire

Intel mizează pe conectivitatea wireless. Intel Pro Wireless Display elimină cablurile din spaţiile de conferinţe şi permite oamenilor să facă prezentpri prin conexiune wireless cu alte monitoare şi ecrane. E un dispozitiv de mici dimensiuni care se va pune în sălile de şedinţe şi prin conectarea tabletelor la WiDi, putem să ne conectăm la televizor.

Intel Wireless Docking le permite angajaţilor să fie conectaţi de cum ajung la birou. Sistemele se conectează automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri şi accesorii USB, eliminând dock-ul tradiţional.

Intel RealSense foloseşte o cameră 3D integrată în dispozitiv care vede precum utilizatorul şi înţelege tridimensional mişcările naturale. Au fost prezentate trei aplicaţii ale Intel RealSense - recunoaşterea gesturilor, mişcarea obiectelor pe ecran cu mâna şi recunoaşterea facială cu ajutorul scanării 3D, precum şi măsurarea distanţelor dinstre obiecte.

Dragoş-Florin Stănculescu de la Holotech, compania care a strâns 300.000 de dolari în cadrul unei campanii de crowdfunding pe Indiegogo a prezentat la eveniment tehnologia RealSense, folosită în produsul FaceRig.

FaceRig identifică mişcările faciale ale persoanelor şi le transformă în personaje animate în timp real. Practic, avem un avatar pe ecran care se mişcă şi vorbeşte, influenţat de user.  Programul ar putea fi folosit în entertainment, marketing, medicină sau educaţie.

De asemenea, pe RealSense putem calcula distanţele în cadrul unei imagini sau să blurăm selectiv.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite