ADATA anunţă un SSD de până la 960GB construit pe noua arhitectură

ADATA anunţă un SSD de până la 960GB construit pe noua arhitectură

O carcasă pentru SSD.

ADATA a anunţat lansarea SSD-ului XPG SX950 şi a carcasei EX500 destinată segmentului de gaming. Suportă SSD sau HDD pe 2,5 inci, oferă port USB 3.1 şi „plug and game“ cu PS4, Xbox One şi PC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul model SSD e însă adevărata vedetă. Cu o capacitate de până la 950GB, tehnologie 3D MLC NAND şi cu controller SMI şi utilizează o placă de circuite integrate dezvoltată. Performanţa de citire atinge 560MB/s, iar cea de scriere 530MB/s. Totodată, ADATA anunţă că a finalizat tranziţia către „stacked memory“ sau 3D NAND. Astfel, e posibilă producţia de SSD cu capacităţi crescute, fără o creştere exponenţială a preţului plătit de utilizatorii finali.

SX950 foloseşte cipuri 3D MLC (multi-level cell) NAND Flash şi controller SMI. Totodată, este dotat cu SLC Cache şi DRAM Cache Buffer pentru a menţine vitezele crescute şi pentru a face faţă perioadelor intense, cum ar fi streamingul în jocurile online şi pentru a micşora timpii de încărcare a nivelelor de dimensiuni mari, în jocuri. Pentru a prelungi durata de viaţă a produsului, ADATA include în firmware algoritmi pentru prelucrarea datelor şi uniformizarea uzurii. RAID Engine este suportat pentru integrarea uşoară în configuraţii cu unităţi de stocare multiple.

Nu în ultimul rând, spre deosebire de SSD-urile obişnuite, SX950 este realizat la standardele XPG. În cutie cumpărătorii vor găsi un distanţator (înălţător) de 2,5 mm pentru ca SSD-ul să poată fi montat cu uşurinţă în spaţiile de 7mm sau 9,5 mm alte laptopurilor. Utilizatorii de desktop pot opta pentru folosirea ramei de 3,5 inci inclusă în pachet şi a kitului de instalare. Termenul de garanţie e de 6 ani.

citeste totul despre: