Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci sushi în fiecare zi. 5 schimbări pe care le poți experimenta

0
Publicat:

Dieteticienii dezvăluie schimbările pe termen scurt și pe termen lung pe care iubitorii de sushi se pot aștepta să le experimenteze.

Sushi conține o varietate de nutrienți precum fier, calciu, iod, vitamine FOTO Arhivă
Sushi conține o varietate de nutrienți precum fier, calciu, iod, vitamine FOTO Arhivă

Cu ingredientele sale principale care constau din legume proaspete, pește plin de grăsimi sănătoase și orez care dă energie, sushi are cu siguranță ingrediente pe care dieteticienii înregistrați le recomandă a fi consumate în mod regulat, notează The Parade.

Este însă benefic consumul zilnic?

Modul în care consumul de sushi în fiecare zi îți va afecta organismul depinde de mai mulți factori, inclusiv în ce constă farfuria cu sushi, cum arată restul dietei, precum și starea ta generală de sănătate. Având în vedere acest lucru, există cinci schimbări pe care mulți oameni se pot aștepta să le experimenteze dacă încep să mănânce sushi în mod regulat.

Este sushi sănătos?

Înainte de a înțelege modul în care consumul de sushi în fiecare zi îți afectează organismul, este util să știți cât de sănătos (sau nu) este de fapt acest preparat. Ca și în cazul altor tipuri de bucătărie, asta depinde de exact în ce constă masa de sushi.

Primul lucru pe care îl iau în considerare atunci când pregătesc o masă sănătoasă este să fiu conștient de conținutul total de calorii, precum și de conținutul de grăsimi și acest lucru se aplică la prepararea unei mese de sushi. Fiți conștienți de ingredientele care pot crește conținutul de calorii, cum ar fi sosurile și anumite adaosuri la rulourile de sushi, în special rulourile de specialitate, care pot crește rapid conținutul total de calorii”, spune Alex Oskian, specialist în nutriție.

Nutriționistul spune că sushi-ul este foarte sănătos, deoarece constă în principal din legume bogate în nutrienți și pește, care este o sursă bună de proteine, omega-3 și vitamina D. Pentru a vă asigura că peștele din sushi este proaspăt, dieteticianul înregistrat, Jenny Beth Kroplin, spune să acordăm atenție culorii: ar trebui să fie strălucitor, nu tern sau gri.

Kroplin mai spune, de asemea că sushi-ul este în general sănătos, explicând: „Sushi-ul încorporează adesea ingrediente precum avocado, orez brun, legume și alge marine, care oferă fibre excelente pentru intestine sănătoase, împreună cu o varietate de nutrienți precum fier, calciu, iod, vitamina A, B1, B2, C, D, E și K.

Dieteticienii spun că este important să fii conștient de conținutul de mercur din tipul de pește pe care îl mănânci dacă alegi să mănânci sushi în fiecare zi.

Rețineți că majoritatea peștilor au anumite niveluri de mercur și o abundență de mercur în sistemul nostru poate prezenta riscuri pentru sănătate. Administrația pentru Alimente și Medicamente și Agenția pentru Protecția Mediului afirmă că este sigur, pentru un adult, să consume 350 de grame de pește pe săptămână”, explică Kroplin.

Ea adaugă că peștii mai mari tind să aibă niveluri mai mari de mercur, în timp ce peștii mai mici au niveluri mai scăzute de mercur, împărtășind

Este important și să fim conștienți de factorii de risc ai consumului de orice fel de pește crud. Acesta poate conține paraziți precum salmonella sau listerioza care pot provoca vărsături, diaree, greață sau probleme digestive.

Unii oameni nu ar trebui să mănânce sushi făcut cu pește crud în mod regulat, chiar deloc.

Dacă sunteți însărcinată, cu imunitate compromisă, un copil mic sau o vârstă înaintată, ar trebui evitat să consumați sushi cu pește crud”, spune Kroplin.

5 beneficii ale consumului regulat de sushi

1. Vei avea mai multă energie

Dacă nu sunteți obișnuit să mâncați în mod regulat legume și surse de proteine de înaltă calitate, Oskian spune că decizia de a consuma sushi în fiecare zi poate duce la creșterea energiei.

„Peștele este bogat în proteine și oferă multe vitamine și minerale. Vitaminele și mineralele ajută organismul să producă energie”, explică ea.

Deși este o masă bogată în proteine, aceasta se simte ușoară, nu ca în cazul consumului altor tipuri de carne.

2. Susține digestia și sănătatea intestinului

Atât Kroplin, cât și Oskian spun că a consuma sushi în mod regulat ajută la sănătatea intestinală atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Acest lucru, spun ei, se datorează și legumelor și peștelui.

Legumele sunt utile atunci când vine vorba de digestie, deoarece pot conține un amestec de fibre solubile și insolubile, ceea ce ajută la mișcările intestinale zilnice”, spune Oskian. În ceea ce privește peștele, ea susține că multe tipuri de pește sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, care s-au dovedit a fi utile pentru procesul de digestie, întrucât îmbunătățesc mucoasa intestinală și microbiomul, așa cum au demonstrat unele studii.

3. O stare de spirit mai bună

Dacă măncați sushi în mod regulat, ai putea avea o dispoziție mai bună și nu numai pentru că este delicios!

Peștele este un ingredient de bază în sushi și o hrană excelentă pentru dispoziție. Organismul va primi mai mulți acizi grași omega-3, proteine, vitamina D, vitamina B12, seleniu, zinc și iod care pot ajuta la menținerea creierului „fericit” prin îmbunătățirea dispoziției și a energiei, ceea ce duce la mai puțină potențială depresie, anxietate și ceață cerebrală”, spune Kroplin.

Cercetările științifice susțin acest lucru, arătând că oamenii care mâncau pește în mod regulat au fost mai puțin predispuși la depresie decât cei care consumau rar.

4. Îmbunătățește sănătarea creierului pe termen lung

Consumul regulat de sushi nu sprijină doar sănătatea creierului pe termen scurt; are și beneficii pe termen lung pentru creier. Cercetările științifice arată că peștele, consumat în mod regulat, poate îmbunătăți funcția cognitivă și poate juca un rol în prevenirea demenței. Acest lucru se datorează acizilor grași omega-3 găsiți în multe tipuri de pește, care ajută la prevenirea inflamației cronice a creierului.

5. Reduce tensiunea arterială

Să îți faci un obicei de a mânca sushi este un lucru bun și pentru sănătatea inimii.

Omega-3 s-a dovedit a fi foarte utile pentru sănătatea inimii, deoarece pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale, la scăderea trigliceridelor și la încetinirea formării plăcii în artere. Prin urmare, consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână poate duce la o inimă care mai funcționează bine!” spune Oskian.

Kroplin este de acord, dar spune să fim atenți la cât de mult sodiu cosnumăm, în special sosul de soia. Consumul prea mult de sodiu are întocmai efectul invers: un impact negativ asupra inimii și posibila creștere a tensiunii arteriale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite