VIDEO Ce se întâmplă în creierul adolescenţilor fumători de marijuana. Riscă să devină adulţi schizofrenici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adulţii care au consumat marijuana în tinereţe sunt predispuşi la boli psihice FOTO Shutterstock
Adulţii care au consumat marijuana în tinereţe sunt predispuşi la boli psihice FOTO Shutterstock

Consumată cu regularitate de tineri, marijuana produce modificări permanente în creier. De altfel, acest drog, considerat uşor de mulţi, creşte considerabil riscul unor afecţiuni psihice severe în viaţa adultă, arată un studiu recent.

 
„Adolescenţa este perioada critică pentru consumul de marijuana, fiindcă riscul de probleme grave pe termen lung este foarte mare“, subliniază prof. dr. Sylvina Mullins Raver, de la Şcoala Medicală a Universităţii din Maryland, coordonatoarea unui studiu recent care face legătura între consumul de marijuana la tineri şi bolile psihice ale acestora în viaţa adultă.

Cercetarea americană a fost realizată pe animale de laborator şi s-a observat că administrarea unor doze foarte mici de „iarbă“, timp de 20 de zile, duce la modificări importante în viaţa acestora la maturitate. „Şoriceii expuşi la marijuana în «adolescenţă» au prezentat oscilaţii corticale anormale, ceea ce semnalează instalarea unor afecţiuni psihice, cel mai adesea, instalarea schizofreniei. De asemenea, s-au observat şi reduceri ale proceselor cognitive. Ceea ce este şocant este că aceste modificări s-au constatat chiar în condiţiile unei expuneri la cantităţi reduse şi pe o perioadă scurtă“, precizează specialista.

Mirajul şi tragedia drogurilor: Ce se întâmplă în creierul unui consumator de marijuana

Citeşte şi:

Premiul Nobel pentru Medicină 2013, câştigat de doi americani şi un german

James Rothman, Randy Schekman, din SUA, şi Thomas Sudhof, din Germania, împart Premiul Nobel pentru Medicină de anul acesta pentru descoperirea mecanismului precis de transport al celulelor, potrivit BBC.

Dureri de cap la un nivel inimaginabil: nevralgia trigeminală

Închipuieşte-ţi o durere îngrozitoare de-a lungul unui obraz, ca un cuţit care taie, pe viu, în pielea feţei sau ca un cărbune încins lipit de faţă încontinuu. Mai închipuieşte-ţi şi că de o asemenea durere nu reuşeşti să scapi luni sau chiar ani. Aceasta este nevralgia trigeminală.

Cele 5 semne relevante care pot anunţa cancerul de sân

10.000 de românce primesc anual diagnosticul de cancer mamar, cele mai multe dintre ele în stadii avansate, când eficienţa tratamentului nu mai este maximă. Există câteva semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi să te trimită de urgenţă la medic pentru investigaţii amănunţite, astfel încât să depistezi din vreme boala.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite