Substanţa care scade riscul de deces cu până la 50%
0Remediu foarte util în unele afecţiuni ale inimii, coenzima Q10 (CoQ10), cunoscută şi sub numele de ubichinonă, este o moleculă solubilă în grăsimi. Acesta joacă un rol important în producerea de energie şi este esenţială pentru funcţionarea corespunzătoare a inimii, ficatului şi a rinichilor.
Importantă pentru funcţionarea organismului
Coenzima Q10, antioxidant puternic, este produsă în mod normal de organism şi este necesară pentru funcţionarea sa. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul său scăde, mai ales la persoanele cu cancer, anumite boli genetice, diabet, boli de inimă, HIV / SIDA, distrofii musculare şi boala Parkinson.
Surse naturale de Coenzima Q10
Printre alimentele cu cel mai mare conţinut de Coenzima Q10 se numără:
- Peştele (sardine, somon, macrou, ton)
- Uleiurile (de măsline şi de seminţe de struguri)
- Carnea roşie (în special inima, ficatul şi rinichii)
- Fructele oleaginoase (alune, fistic)
- Seminţele de susan
- Anumite fructe şi legume (mere, fructe de pădure, spanac, portocale, conopidă, broccoli, căpşuni şi mure).
Află pe clickpentrufemei.ro ce rol are coenzima Q10 în insuficienţa cardiacă cronică.