A fost inaugurat Institutul sânului, un centru integrat dedicat afecţiunilor mamare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 10.000 de românce sunt diagnosticate, anual, cu afecţiuni mamare maligne
Circa 10.000 de românce sunt diagnosticate, anual, cu afecţiuni mamare maligne

Clinica privată dispune de un compartiment dedicat prevenţiei, un altul pentru consultaţii şi diagnosticare, de un bloc operator cu trei săli dotate corespunzător şi oferă îngrijire postoperatorie, kinetoterapie şi drenaj limfatic, oncopsihologie, consiliere medicală pre şi postoperatorie.

„Decizia de a înfiinţa un centru integrat, dedicat afecţiunilor mamare, a venit în contextul în care, în România, cancerul la sân afectează anual aproximativ 10.000 de femei. Din păcate, cea mai mare parte a acestora se prezintă prea târziu la medic, fapt ce le afectează serios şansele de supravieţuire. În urmă cu 10 ani am implementat şi dezvoltat metode moderne de screening pentru patologia mamară, oferind pacientelor care realizează screening mamar periodic şansa identificării tumorilor în stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. În aceste cazuri, rata de supravieţuire este de 98%, iar intervenţiile chirurgicale sunt minime atât la nivelul sânului, cât şi la nivelul ganglionilor.” – a declarat Dr. Cristian Viişoreanu, fondatorul Institutul sânului. 

În prezent, în România, în urma colaborării dintre echipa de oncologie chirurgicală, condusă de Dr. Cristian Viişoreanu, şi echipa de chirurgie plastică ProEstetica Hospital, condusă de Dr. Dana Jianu, se vor putea realiza mastectomii şi intervenţii chirurgicale de înlăturare a tumorii maligne cu reconstrucţie mamară, pacientele beneficiind de reconstrucţia sânului în aceeaşi intervenţie chirurgicală. Aceasta diminuează şocul şi trauma psihică suferită în urmă mastectomiei şi permite integrarea rapidă în comunitate.  

Tehnologia ganglionului santinelă, implementată cu succes în mediul privat în România încă din anul 2012 de către dr. Viişoreanu, va fi realizată în cadrul Institutului Sânului. Conform protocoalelor naţionale şi internaţionale, tratamentul se va realiza cu ajutorul aparatului GAMMA FINDER WOM WORLD OF MEDICINE, care ajută la identificarea ganglionilor santinelă, oferind soluţie medicală în timp real, adică în timpul intervenţiei. Această tehnică este recomandată pentru pacientele cu cancer mamar în stadiu incipient, reducând atât riscul unei operaţii inutile, cât şi efectele secundare ale acesteia. 

Potrivit reprezentanţilor clinicii, fiecare caz medical este discutat şi evaluat de către o comisie multidisciplinară oncologică, formată din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, genetician. Împreună, specialiştii elaborează un diagnostic final şi stabilesc strategia terapeutică optimă, personalizată pentru fiecare pacient în parte, şi aplicată în concordanţă cu protocoalele internaţionale în domeniu.  

Institutul Sânului, în parteneriat cu ProEstetica Hospital, dispune de un compartiment dedicat prevenţiei, un altul pentru consultaţii şi diagnosticare, de un bloc operator cu trei săli de operaţie dotate corespunzător, îngrijire postoperatorie dedicată fiecărui caz, precum şi kinetoterapie şi drenaj limfatic, oncopsihologie şi consiliere medicală pre şi postoperatorie.

Finanţatorii au în vedere dezvoltarea acestuia cu un department complex de imagistică, oncologie medicală şi în etapa finală, radioterapie. 

Dr. Cristian Viişoreanu are o carieră de peste 20 de ani în patologia mamară şi este promotorul tehnicii ganglionului santinelă în sectorul privat în cazul femeilor diagnosticate cu cancer la sân în faze incipiente.

Prin folosirea acestei tehnici, multe dintre paciente pot evita extirparea completă, inutilă, a ganglionilor axilari, o procedură invazivă care uneori poate fi urmată de complicaţii, unele ireversibile, ale funcţionalităţii membrelor superioare.

Specialiştii recomandă efectuarea regulată a testelor de screening a cancerului mamar indicat în funcţie de vârstă.

Astfel, femeile între 20 – 40 de ani trebuie să efectueze un control clinic şi ecografic anual, iar cele cu vârsta între 40 – 50 de ani, o ecografie o dată pe an şi o mamografie o dată la doi ani. Femeilor cu antecedente de cancer la sân în familie le este recomandată efectuarea unui control şi a unei ecografii mamare o dată la şase luni şi o consultaţie genetică pentru calcularea riscului de cancer mamar şi efectuarea testelor genetice specifice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite