Scoruşul-de-munte, benefic în diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru normalizarea nivelului zahărului din sânge, diabeticii pot urma un tratament cu decoct din fructe de scoruş.
Pentru normalizarea nivelului zahărului din sânge, diabeticii pot urma un tratament cu decoct din fructe de scoruş.

Încărcat cu ciorchini de fructe roşii, de mărimea unor boabe de mazăre, acrişoare, folosite în deosebi la fabricarea băuturilor alocoolice, marmeladelor şi a siropurilor, scoruşul-de-munte este o resursă cu proprietăţi nebănuite.

Bogate în taninuri, zaharuri, vitamina C, uleiuri eterice, scoarţa, frunzele şi boabele acestui arbore, care creşte în pădurile din zona de munte, pot fi folosite în numeroase tratamente naturiste. Fructele coapte se recoltează până la începutului lui noiembrie şi au proprietăţi diuretice, astrigente şi vitaminizante.

Ţine sub control glicemia

Pentru normalizarea nivelului zahărului din sânge, cei suferinzi de diabet pot urma un tratament cu decoct din fructe de scoruş. Remediul se face dintr-o linguriţă de fructe la 250 ml de apă. Amestecul se lasă să fiarbă 10 minute, după care se bea pe parcursul zilei.

Indicat în scăderea tensiunii oculare

Durerea, iritaţia, vederea înceţoşată şi sensibilitatea la lumină se numără printre simptomele frecvente ale tensiunii oculare. Pentru ameliorarea lor, se ţine o cură cu rachiu de scoruş-de-munte. El se obţine astfel: se pun într-o sticlă fructe de scoruş, după ce au fost ţinute 3 zile la congelator. Când s-a umplut jumătate din recipient, se toarnă rachiu şi se astupă vasul cu dop. Se lasă amestecul la macerat 6 săptămâni, într-un loc răcoros şi călduros, agitând frecvent sticla. Se ia câte o jumătate de linguriţă de rachiu zilnic, până se observă îmbunătăţiri.

În cazul în care nu ai fructe proaspete de scoruş, poţi să le cumperi uscate de la magazinele naturiste. Ele se pun într-un vas încăpător, se acoperă cu apă şi, după ce s-au umflat, se scurg şi se continuă reţeta ca în procedeul de mai sus.

Alină durerile reumatice

Pentru calmarea durerilor reumatice, ai cu siguranţă o mulţime de pastile şi de unguente. Poţi să le înlocuieşti pe acestea cu un leac naturist: infuzia de scoruş-de-munte.

Se prepară din pulbere din scoarţa copacului, flori sau fructe uscate, 1 lingură peste care se pun 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară şi se beau câte 2 căni de ceai în fiecare zi.

Calmează tusea

Infuzia preparată din fructe uscate de scoruş este benefică şi persoanelor care au turberculoză pulmonară, pentru ameliorarea simptomelor. Şi cei care suferă de bronşită, infecţii bacteriene, pneumonii şi tuse pot apela la acest remediu. Se administrează câte 2 căni pe zi.

Află pe clicksanatate.ro care sunt posibilele reacţii adverse ale fructelor de scoruş-de-munte!

Ce simptome poate da scăderea tensiunii arteriale

Îţi este greu să adormi? Alergia poate fi de vină

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite