Remedii cu sfeclă roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În copilărie, mi se spunea să mănânc cât mai multă sfeclă roşie, ca să fiu roşie în obraji. Şi pe bună dreptate! Leguma este un medicament natural, care are proprietatea de a creşte cantitatea de hemoglobină din sânge şi de a regenera celulele hepatice.

Bogăţie de substanţe nutritive

Vitaminele A şi C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul şi antioxidanţii sunt o parte din compuşii care se află în compoziţia sfeclei roşii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roşie este de 100-150 de grame, în combinaţie cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, ţelina sau varza roşie. Este bine să mănânci sfecla roşie crudă sau coaptă doar cât să intre furculiţa cu uşurinţă în ea. Dacă e gătită prea mult, îşi pierde din substanţele nutritive.

Protejează ficatul

Substanţele nutritive din sfecla roşie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor şi stimulează buna funcţionare a ficatului. Sucul de sfeclă roşie este recomandat bolnavilor de hepatită, dar şi suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roşie, un morcov şi un măr şi bea sucul imediat. Poţi ţine cura câteva săptămâni.

Descoperă cele mai bune remedii cu sfeclă roşie pe clickpentrufemei.ro

Remedii împotriva oboselii

Remedii naturale pentru pielea uscată

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite