Puterea usturoiului: ce poţi trata cu acest „antibiotic“ natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calităţile terapeutice ale usturoiului fac să merite respiraţia urât mirositoare, principalul „efect secundar“ al consumului acestui condiment. Specialiştii oferă câteva trucuri ca să-i amplifici beneficiile.

Infecţiile urinare

Sucul sau ceaiul de merişoare au efecte dovedite în tratamentul eficient al infecţiilor urinare. Dar şi o dietă bogată în usturoi poate fi de ajutor, ba chiar potenţează efectul merişoarelor, datorită proprietăţilor antibiotice ale substanţelor pe care le conţine.

Cum să-l transformi în armă anticancer

Oamenii de ştiinţă din cadrul Institutului American de Cercetare a Cancerului recomandă ca, pentru a beneficia din plin de calităţile anticancer ale usturoiului, să-l tocăm cu 10 minute înainte de a-l pune la gătit. Dacă-l laşi să „se odihnească“ după ce l-ai sfărâmat sau tocat, acesta va păstra cu o treime mai multe substanţe anticancer, cum sunt compuşii de sulf, decât dacă-l pui pe foc imediat.

Combate infecţiile picioarelor

Infecţiile cu ciuperci ale picioarelor cedează în faţa usturoiului, spune medicul naturopat Debra Rouse, din SUA, citată de „Health“. Fierbe câţiva căţei de usturoi, lasă apa să se răcească până ce temperatura ajunge suportabilă, toarn-o într-un lighean şi ţine picioarele acolo vreme de trei-patru minute. Usturoiul fiert şi nesfărâmat nu va lăsa niciun miros.

Tratează răcelile

La primele semne de răceală, încearcă acest truc: pune în cuptorul încălzit (două minute) sau în cuptorul cu microunde (25 de secunde) doi căţei de usturoi nedecojiţi, apoi scoate-i, lasă-i să se răcească, apoi decojeşte-i şi mănâncă-i (pe pâine cu unt, de exemplu). Compuşii de sulf din compoziţia usturoiului vor stimula sistemul imunitar pentru a lupta cu virusurile, spune prof. dr. Gowsala Sivam, de la Universitatea Bastyr din Washington. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite