Patru produse alimentare bogate în calciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portocalele au un conţinut ridicat de calciu. FOTO:  Arhivă Adevărul
Portocalele au un conţinut ridicat de calciu. FOTO:  Arhivă Adevărul

Odată cu trecerea anilor putem simţi cel mai bine rolul pe care îl joacă pentru organismul nostru calciul, un nutrient de care avem nevoie pentru oase puternice şi pentru a preveni bolile care apar mai ales la persoanele de vârsta a doua, dar mai ales a treia.

În cadrul sistemului osos este distribuit o proporţie covârşitoare a calciului, în timp ce restul poate fi regăsit în sistemul muscular şi foarte puţin în sânge. O scurtă lista a produselor alimentare recomandate pentru un conţinut semnificativ de calciu conţine, potrivit „Healthline” şi greatist.com:  

1.Produsele lactate

Laptele, iaurtul sau brânza se află pe primul loc în furnizarea de calciu, ceea ce înseamnă că din toate acestea ne putem alege produsul pe care să-l consumăm cu placere. O cantitate de 100 de grame de lapte sau de iaurt conţin 120 de mg de calciu.

2.Carnea de peşte

Carnea de peşte trebuie să fie prezenta pe lista noastră când mergem la cumpărături.  Sardinele sunt cele mai importante alimente recomandate în dietele bogate în calciu (100 de grame de sardine ne oferă 200 de mg de calciu), dar şi somonul are un nivel semnificativ de calciu şi omega-3.

3.Spanacul

100 grame de spanac fiert au 160 mg calciu ceea ce îl plasează în partea superioară a unui posibil clasament în ceea ce priveşte alimentele bogate în calciu. Problematic la spanac este că pe lângă calciu mai conţine şi acid oxalic, substanţă care încetineşte absorbţia nutrienţilor.

4.Portocalele

Portocalele sunt citricele pe care le găsim cel mai uşor când mergem în piaţă sau supermarketuri, fiind promovate mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Aceste fructe sunt recomandate pentru că au o doză importanta de calciu, pe lângă vitamina C.În timp ce prima substanţă menţionată este bună pentru sistemul osos, a doua este recunoscută pentru întărirea imunităţii organismului.

La polul, cel al alimentelor care diminuează nivelul calciului din organism găsim nucile, alunele, sarea, acidul tanic din ceaiuri, precum şi vinul roşu (în cantităţi mai mult decât limita normală).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite