Efecte secundare ale ghimbirului: când e bine să îl eviţi
0De peste 5000 de ani, ghimbirul a fost folosit atât ca aliment, cât şi ca medicament, în multe ţări din Asia, datorită beneficiilor sale recunoscute. Acesta este în prezent una dintre cel mai des folosite plante din întreaga lume.
Dacă este consumat în cantităţi mari, ghimbirul poate provoca arsuri la stomac, gaze, balonare, greaţă sau probleme ale intestinelor. În continuare, află cine nu ar trebui să consume ghimbir.
Cei care au deja ulcer
Ghimbirul poate provoca blocaj intestinal, iar cei care au avut sau au ulcer, boli ale intestinelor sau blocaje intestinale pot avea mari probleme de sănătate dacă folosesc ghimbirul proaspăt în cantităţi mari.
Cei care au calculi biliari
Ghimbirul poate avea efecte negative asupra persoanelor cu calculi biliari. Acesta este contraindicat deoarece stimulează producţia de bilă.
Cei cu tulburări de coagulare
Plantastimulează circulaţia şi creşte fluxul de sânge, prevenind coagularea sângelui. Acest lucru ar putea creşte riscul de sângerare, în special dacă ai o tulburare de sângerare.
Citeşte pe clickpentrufemei.ro când e bine să eviţi consumul de ghimbir.