Cinci alimente care te ajută să combaţi depresia
0Alimentaţia sănătoasă trebuie să fie un element de bază al vieţii noastre cotidiene, însă în momentul în care putem alege şi produse recunoscute pentru efectul lor de antidepresiv natural, putem să ne declarăm cu adevărat mulţumiţi decizia noastră.
Nu foarte mulţi ştiu că există alimente care conţin substanţe ce produc reacţii chimice în corpul nostru care ne pot face să trecem de la tristeţe la bucurie, oferindu-ne energie şi o stare de mulţumire.
„Listverse” prezintă o scurtă listă a produselor care pot contribui la starea noastră pozitivă de spirit şi la îmbunătăţirea sănătăţii.
1.Cacao
Conţinutul de cacao ridicat este bun pentru o stare pozitivă deoarece pudra de cacao conţine feniletilamina, numită si „substanţa iubirii”, dar şi anandamida Produsele care conţin cacao te pot energiza precum cafeaua, dar fără efectele secundare ale acesteia, cum ar fi starea de agitaţie sau insomniile.
2.Midiile
Midiile au un conţinut bogat de vitamina B12, proteine, iod, seleniu şi zinc, De asemenea, acestea au volum scăzut de calorii şi grăsimi. Iodul este foarte important deoarece ajută glanda tiroidă, care este responsabilă cu stările de spirit şi cu menţinerea greutăţii, în timp ce vitamina B12 întăreşte celulele creierului.
3.Cartofii violeţi
Soiul de cartofi violeţi este foarte apreciat pentru numeroasele substanţe minerale pe care le conţine. Totodată, acest produs alimentar are în componenţă un antioxidant puternic, antocianina care reduce posibilitatea procesului de inflamare a creiereului, reduce riscul apariţiei depresiei şi este un bun stimulent al memoriei.
4.Sparanghelul
Sparanghelul este recomandat pentru a fi consumat datorită componentei bogate de acid folic, persoanele depresive având deseori o deficienţă în ceea ce priveşte această substanţă. De asemenea, alimentul menţionat are şi o cantitate semnificativă de triptofan care contribuie în producţia serotoninei.
5.Mierea
Majoritatea nutriţioniştilor susţin că mierea este un produs bun datorită numeroaselor vitamine, substanţe minerale şi efectelor sale benefice. Acest aliment conţine kaempferol şi queretin, substanţe care ajută la prevenirea depresiei şi au grijă să menţină la un nivel normal glicemia.