Cinci alimente bune pentru protejarea ficatului nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, buna funcţionare a acestuia este necesară. Printre rolurile sale este şi acela de contribui la eliminarea toxinelor.

Una din primele reguli pentru un ficat sănătos este evitarea unor factori de risc printre care alcoolul în exces, grăsimile, dar mai ales pierderea nopţilor şi privarea de somn. Însă, pentru a ne asigura că acest organ esenţial pentru corpul nostru, trebuie să consumăm şi produse hepatoprotectoare, potrivit womenosophy.com.

Varza Kale

image

Toate alimentele din gama cruciferelor au un conţinut ridicat de substanţe nutritive. Însă, varza Kale conţine: vitamina K, vitamina C, vitamina B,vitamina E vitamina A, fier  calciu, luteină şi antioxidanţi. Conţinutul diminuat de potasiu este indicat pentru că ajută în procesul de însănătoşire a unui ficat „obosit” din cauza privării de somn şi a unei alimentaţii necorespunzătoare.

Usturoiul

Usturoiul proaspăt este o alegere foarte bună pentru dietele urmăresc protejarea ficatului. Acest aliment are capacitatea de a activa enzimele hepatice, care ajută organismul la eliminarea toxinelor. În plus, usturoiul are alicină şi seleniu, doi compuşi naturali care ajuta la curăţarea ficatului.

Ceapa

La fel ca şi usturoiul, ceapa are o bază de substanţe antioxiante care ajută la lupta împotriva celulelor canceroase şi îmbunătăţirea activităţii cardiovasculare. În momentul în care ceapa este consumată proaspătă, această legumă devine un antiinflamator vital în procesul de tratare a afecţiunilor la nivelul ficatului.

Coacăzele

Chiar dacă toate fructele de pădure comestibile sunt sănătoase şi bogate în antioxidanţi, coacăzele merită o menţiune specială datorită proprietăţii lor unice de a lupta împotriva infecţiilor tractului urinar. Prin creşterea acidităţii urinei, coacăzele contribuie la sănătatea organismului prin faptul că bacteriile nu reuşesc să rămână ataşaţi de pereţii vezicii urinare.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este bogată în flavonoizi care îmbunătăţesc funcţiile hepatice. Poate fi consumată în stare crudă prin pregătirea diferitor feluri de salate sau sub formă de suc.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite