Ceaiuri care reduc nivelul de colesterol „rău“ din sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organismul are nevoie de colesterol, dar trebuie precizat că acesta se împarte în două categorii – colesterol „bun“ sau HDL şi colesterol „rău“ sau LDL.

Corpul are nevoie doar de HDL, ori în meniu sunt numeroase alimente consistente care cresc doar nivelul de colesterol LDL. Din fericire există plante care au efectul opus, benefic, de a scădea depunderile de grăsimi „rele“.

Substanţă produsă în proporţie mare de ficat, colesterolul are un rol bine stabilit, de a favoriza producerea de vitamina D, indispensabilă pentru a fixa calciul în structura osoasă. Problema se pune când în sânge este o cantitate mai mare de colesterol, pentru că acesta se depune pe pereţii arterelor şi devine un factor de risc pentru bolile cardiace.

Ceaiul de anghinare reglează nivelul de colesterol

Plantă cu efect terapeutic, anghinarea este un excelent detoxifiant, iar ceaiul are efecte anticolesterol şi se prepară din 500 ml de apă clocotită la 2 linguriţe de frunze uscate. După ce ce atinge punctul de fierbere, ceaiul se lasă deoparte, acoperit, cinci minute, apoi se strecoară.

Este indicat a se  bea o jumătate dimineaţa şi restul înaintea meselor de prânz şi cină. Nivelul ridicat de cianină din compoziţia anghinarei asigură un nivel scăzut al colesterolului „rău“ prin stimularea eliminării grăsimilor şi, mai mult decât atât, ajută la menţinerea unei valori constante a colesterolului „bun“.

Află pe clickpentrufemei.ro care sunt ceaiurile ce reduc colesterolul ”rău” din sânge. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite