Cinci motive pentru a dormi fără pijama
0
Renunţarea la pijama nu doar că îmbunătăţeşte viaţa sexuală, dar are beneficii reale asupra calităţii somnului fiind cea mai bună alegere, dau asigurări medici de diverse specialităţi. Ei au cinci argumente pentru care ar trebui să dormim în pielea goală.
Somnul este mai odihnitor. Memoria şi frumuseţea au de câştigat
Din start, decizia de a dormi fără pijama face ca temperatura corporală în timpul somnului să scadă, ceea ce în nopţile toride de vară e o adevărată binefacere. Pentru a ne putea odihni cum trebuie temperatura camerei nu trebuie să treacă de 20 de grade Celsius, potrivit Asociaţiei Spaniole pentru Somn, citată de publicaţia „El Pais“. Lipsa unui somn odihnitor ne strică frumuseţea şi ne diminuează capacitatea de a lua decizii corecte, scrie „Britisn Medical Journal“. Opt ore de odihnă în fiecare noapte ne protejează de boli cardiovasculare, ne îmbunătăţeşte memoria şi randamentul intelectual. Totodată, reduce riscul de a contracta răceli.
Creşte stima de sine
De câte ori te-ai contemplat fără haine în oglindă luna aceasta? De cinci ori? De zece? Dacă nici nu-ţi mai aduci aminte, e cazul să schimbi această situaţie, măcar atunci când mergi la culcare, ne sfătuiesc psihologii. Aceasta pentru că dormitul dezbrăcat este o bună tehnică de a reaprinde sentimentul de confort şi de acceptare a propriului corp, explică Carme Sánchez, psiholog clinician şi unul dintre directorii Institutului pentru Studii Sexuale din Barcelona. „O persoană care doarme dezbrăcată are un grad înalt de acceptare a corpului său şi nu se teme să-l expună în oglindă sau în faţa partenerului“, a adăugat aceasta.
Îmbunătăţeşte viaţa sexuală
Dacă tot dormim fără haine, să facem acest lucru alături de un partener, mai spun specialiştii, iar consecinţa poate fi mai mult ca sigur îmbunătăţirea vieţii sexuale prin relaţii neprogramate.
Reduce riscul de infecţii vaginale
Înlăturarea hainelor poate fi şi o bună soluţie de reducere a riscului de infecţii vaginale cu fungi, permiţând mai buna aerisire a zonei , este un alt argument găsit de specialişti
Reduce riscul de diabet
Potrivit studiului „Privarea de somn creşte nivelul de acizi graşi liberi la bărbaţii sănătoşi“ publicat în Jurnalul de Diabet din SUA, lipsa de somn măreşte nivelul acestor acizi, fapt care influenţează capacitatea insulinei de a regla nivelul zahărului din sânge. Potrivit autoarelor Esra Tasali, profesor la Universitatea de Medicină din Chicago, şi Josiane Broussard , cercetător la Cedars-Sinai Medical Center şi la Institutul pentru Studiul Obezităţii din Los Angeles, dacă dormim suficient iar odihna noastră este de bună calitate, va creşte şi stabilitatea zahărului în sânge şi se va reduce riscul de diabet.