Soia, aliment de bază în post. Cât de sănătoasă este şi ce ţi se poate întâmpla dacă mănânci prea multă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soia nu trebuie consumată în exces FOTO Shutterstock
Soia nu trebuie consumată în exces FOTO Shutterstock

Postul Crăciunului 2021 durează din 15 noiembrie până în 24 decembrie, 40 de zile în care credincioşii consumă doar vegetale şi, atunci când este dezlegare, peşte. Mulţi şi-au făcut provizii de pateuri vegetale, mezeluri, chifteluţe, şniţele din soia şi brânză tofu. Soia imită gustul cărnii şi ajută să ţii mai uşor postul, dar lucrurile nu sunt atât de simple.

Soia este o leguminoasă care înlocuieşte în perioada postului carnea şi lactatele. Este bogată în proteine, grăsimi sănătoase Omega-3, minerale, vitamine şi fibre. Gustul plăcut al preparatelor pe bază de soia face ca mulţi dintre cei care ţin postul să îşi facă provizii de produse vegetale.

Deşi are numeroase calităţi terapeutice, datorită conţinutului de antioxidanţi, soia nu trebuie consumată în exces şi se recomandă atenţie sporită la cititul etichetei produselor alimentare. 

Cantitatea şi calitatea preparatelor pe bază de soia pot transforma o mâncare sănătoasă într-una de-a dreptul nocivă pentru organism.

Citeşte aici continuarea articolului. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite