Laptele are o valoare nutritivă mai mare, primăvara. Ce proprietăţi au carnea de miel şi ouăle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest anotimp, laptele fie că este de vacă, de capră sau de oaie are cea mai înaltă valoare nutritivă. ”Profitaţi şi consumaţi caş, urdă, iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă“, ne sfătuieşte nutriţionistul Mihaela Bilic.

Produsele lactate sunt bogate în caciu, vtaminele A şi D, minerale şi proteine cu valoare biologică mare. Calciul accelerează metabolismul şi, în combinaţie cu grăsimile alimentare le micşorează absorbţia intestinală, mai spune medicul nutriţionist.

Medicul recomandă lactatele degresate şi bogate în zer şi evtarea celor fermentate şi a caşcavalului.

Iaurturile cnţin fermenţi vii care reechilibrează flora bacteriană din intestin şi ajută buna funcţionare a întregului organism. Aceşti fermenţi accelerează tranzitul intestinal, previn constipaţia, elimină toxinele şi întăresc sistemul imunitar.

Carnea de miel se digeră uşor şi nu dă alergii. O sută de grame de pulpă conţin 160 de kcal. Carnea este bogată în zinc, fier, vitamina B12, iar grăsimea de ovine are un acid – linoleic – care combate ateroscleroza.

Oul  este o sursă bună de proteine, vitamine liposolubile – A,D, E, cu efect antioxidant, calciu, fosfor şi fier, plus oligoelemente. Are conţinut caloric scăzut şi are proprietăţi anorexigene, adică inhibă eficient foamea cu doar 80 de calorii, conchide dr. Bilic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite