La ce ajută exerciţiile fizice? Ar putea împiedica şi ejacularea precoce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiile fizice dedicate muşchilor pelvieni îmbunătăţesc performanţele sexuale FOTO vigrxplustore.com
Exerciţiile fizice dedicate muşchilor pelvieni îmbunătăţesc performanţele sexuale FOTO vigrxplustore.com

Exerciţiile fizice regulate, în special cele care se concentrează pe regiunea pelvisului, îmbunătăţesc performanţele sexuale, cu rezultate foarte bune împotriva ejaculării premature, conform unui nou studiu.

Exersarea muşchilor pelvieni ar putea îmbunătăţi performanţele sexuale, cu reale beneficii în cazul ejaculării premature, notează „Reuters“.

Cercetătorii s-au folosit de definiţia ejaculării premature date de Societatea Internaţională de Medicină Sexuală, care spune că ejacularea are loc „în mai puţin de un minut“ de la începerea actului sexual. Pe baza acestui criteriu au fost aleşi 40 de bărbaţi care au raportat că au probleme cu ejacularea precoce de multă vreme. Ei au fost instruiţi să-şi „lucreze“ muşchii pelvieni timp de 12 săptămâni. Pe toată durata studiului s-a mai măsurat şi timpul în care aceşti bărbaţi ajungeau la orgasm.

Bărbaţii, care aveau vârsta cuprinsă între 19 şi 46 de ani, încercaseră înainte tot felul de tratamente, inclusiv creme, terapie comportamentală şi antidepresive, fără a demonstra îmbunătăţiri semnificative. Cercetătorii i-au învăţat tehnici similare celor care îi ajută pe oamenii care suferă de incontinenţă urinară, mai precis cum să-şi contracteze muşchii perineali pentru a-i întări. 

De asemenea, au stimulat muşchii pelvieni cu ajutorul unei sonde anale electrice şi au folosit o strategie denumită „răspuns biologic“ (biofeedback) pentru a-i îndemna pe subiecţi să realizeze exerciţiile perineale. Ca parte a procesului de biofeedback, s-au plasat electrozi pe muşchii pelvieni ai participanţilor şi au transformat în sunete sau grafice activitatea lor pentru ca pacientul să vadă sau să audă exact ce se petrecea în cazul exersării acelor muşchi. 

Bărbaţii au realizat exerciţiile specifice de trei ori pe săptămână, în şedinţe de câte 20 de minute. 33 de participanţi (82%) au înregistrat îmbunătăţiri. Alţi doi au avut rezultate bune, însă au renunţat înaintea încheierii perioadei de studiu de 12 săptămâni. Cinci bărbaţi din 40 nu au înregistrat nicio schimbare.

La începutul studiului, timpul mediu de ejaculare în timpul actului sexual era de 32 de secunde. La sfârşitul primelor şase săptămâni din perioada cercetării, cei 33 de pacienţi cu îmbunătăţiri înregistrau o medie de ejaculare puţin mai mare de două minute. După 12 săptămâni, timpul mediu de ejaculare crescuse şi mai mult, până la aproape două minute şi jumătate.

Dintre cei 33 de participanţi cu rezultate  bune, 13 au continuat să-şi facă exerciţiile o dată pe săptămână, iar cercetătorii le-au urmărit rezultatele. Toţi au raportat că au menţinut perioade de ejaculare mai lungi pe toată durata celor şase luni.

„Aceşti bărbaţi, care suferiseră întreaga viaţă de ejaculare precoce, au reuşit să-şi îmbunătăţească timpul de ejaculare în doar 12 săptămâni şi au menţinut această îmbunătăţire încă şase luni“, declară cercetătorul-şef, dr. Antonio Pastore, medic urolog la Universitatea „Sapienza“ din Roma, Italia, într-o scrisoare pentru „Reuters“.

Încordarea muşchilor pelvieni timp de 10 secunde şi apoi relaxarea şi repetarea acestei încordări de 10 ori este doar o parte a exerciţiului pentru ejacularea precoce. „Exerciţiile ar putea să nu funcţioneze deloc, dacă bărbatul nu le învaţă corect. Cel mai bine este ca cei care suferă de ejaculare prematură să fie ghidaţi de un terapeut specializat“, este de părere terapeutul Yuchin Chang, din New Jersey, SUA.

Pacienţii au nevoie de cel puţin patru săptămâni de antrenament (12 şedinţe) pentru a învăţa tehnicile de reabilitare specifice şi exerciţiile descrise în studiu“, a adăugat dr. Pastore, care a prezentat studiul la întâlnirea anuală a Asociaţiei Europene de Urologie din Stockholm, Suedia.


Citeşte şi:

Ajutor pentru bărbaţi. Inventatorul Viagrei lansează un spray care va face minuni în dormitor

Anul viitor se va lansa pe piaţa internaţională „The Temp“, remediul pentru rezolvarea uneia dintre cele mai întânite disfuncţii erectile cu care se confruntă bărbaţii. Medicamentul a fost pus la punct de unul dintre cercetătorii care au creat Viagra în anii ’90.

Care este cea mai întâlnită problemă sexuală a bărbaţilor

Mai frecventă chiar decât disfuncţiile erectile, această tulburare nu se tratează prin administrarea celebrelor pilule albastre şi, de altfel, nu beneficiază de niciun tratament medicamentos eficient deocamdată.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite