Ghid de nutriţie: Creierul pane nu este sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre toate alimentele, creierul de vită, de oaie şi de porc conţine cel mai mult colesterol. Dar are în compoziţie şi grăsimi sănătoase, plus câteva vitamine importante, spune specialistul nostru.

Conţine fier şi vitamine

100 de grame de creier au 2.000-2.600 mg de colesterol, indiferent de la ce animal provine. De aceea, persoanele cu hipercolesterolemie, cu dislipidemie şi cu maladii cardiovasculare şi hepato-renale ar trebui să ­evite acest aliment.

În ciuda acestui ­dezavantaj, cei fără probleme de sănătate nu ar trebui să-l excludă total din ­dietă, deoarece conţine şi grăsimi bune, în special pentru sistemul nervos. Creierul este o sursă foarte bună şi de fier, de vitaminele B6 şi B12 (cea din urmă se găseşte în puţine alimente şi este importantă în prevenirea anemiei şi bolilor nervoase) şi de vitaminele C şi E.

La cuptor, este cel mai bun

În general, creierul este gătit pane, însă combinaţia cu pesmet/făină ­este indigestă. În plus, prin prăjirea în ulei, vom adăuga colesterol şi calorii acestui aliment. Mult mai indicat este creierul preparat la cuptor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite