Evită aceste alimente când suferi de hiperaciditate
0Aciditatea gastrică este o problemă frecventă astăzi, cu care se confruntă tot mai multe persoane. Principala cauză a hiperacidităţii este alimentaţia - mâncarea de tip fast-food, dulciurile şi băuturile carbogazoase - contribuie la creşterea nivelului de aciditate din stomac. Iată care sunt produsele la care trebuie să renunţi dacă suferi de hiperaciditate:
Mâncarea procesată
Produsele procesate, cum sunt chips-urile, cerealele, covrigeii, care conţin o cantitate mare de sare sau zahăr, ar trebui evitate. Un studiu a arătat că persoanele care au o alimentaţie care cuprinde o cantitate mare de sodiu, se pot confrunta des cu hiperaciditate. La fel de nocive pentru sănătatea stomacului sunt şi alimentele prăjite.
Alcoolul
Multe dintre băuturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul şi vinul pot provoca creşterea nivelului de aciditate. Dacă suferi des de reflux gastroesofagian, renunţă să mai bei băuturi alcoolice. Trebuie să acorzi atenţie reacţiilor pe care le are organismul.