Dieta pentru scăderea colesterolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncarea grasă, cu aport caloric mare şi lipsa activităţii fizice sunt principalii factori care duc la creşterea valorilor colesterolului rău, LDL-ul. Deşi nu are simptome evidente, hipercolesterolemia favorizează apariţia problemelor cardiace.

Ce mănânci într-o zi

Iată ce ar trebui să ai în farfurie, zilnic, pentru a echilibra valorile colesterolului. Optează pentru una din cele trei variante de meniu, propuse la fiecare masă:

Mic dejun

·         40 g fulgi de ovăz cu iaurt degresat şi o lingură de miere;

·         Omletă din albuşuri, cu pâine integrală prăjită şi un ardei;

·         50 g de brânză degresată, o roşie şi o felie de pâine integrală.

Gustare

·         un măr

·         portocală

·         mână nuci şi seminţe, crude

Prânz

·         Peşte pe grătar cu garnitură de legume la cuptor

·         Paste integrale cu sos de roşii

·         Piept de pui la grătar cu mazăre

Gustare

·         150 ml iaurt simplu, degresat

·         2-3 biscuiţi integrali

·         150 ml suc proaspăt de fructe

Află cum să ţii dieta pentru scăderea colesterolului şi ce alimente au prioritate pe clickpentrufemei.ro.

Trucuri alimentare care reduc colesterolul „rău“
Redu colesterolul cu acest suc miraculos

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite