Dieta pentru scăderea colesterolului
0Mâncarea grasă, cu aport caloric mare şi lipsa activităţii fizice sunt principalii factori care duc la creşterea valorilor colesterolului rău, LDL-ul. Deşi nu are simptome evidente, hipercolesterolemia favorizează apariţia problemelor cardiace.
Ce mănânci într-o zi
Iată ce ar trebui să ai în farfurie, zilnic, pentru a echilibra valorile colesterolului. Optează pentru una din cele trei variante de meniu, propuse la fiecare masă:
Mic dejun
· 40 g fulgi de ovăz cu iaurt degresat şi o lingură de miere;
· Omletă din albuşuri, cu pâine integrală prăjită şi un ardei;
· 50 g de brânză degresată, o roşie şi o felie de pâine integrală.
Gustare
· un măr
· portocală
· mână nuci şi seminţe, crude
Prânz
· Peşte pe grătar cu garnitură de legume la cuptor
· Paste integrale cu sos de roşii
· Piept de pui la grătar cu mazăre
Gustare
· 150 ml iaurt simplu, degresat
· 2-3 biscuiţi integrali
· 150 ml suc proaspăt de fructe
Trucuri alimentare care reduc colesterolul „rău“
Redu colesterolul cu acest suc miraculos