Cum este mai sănătos să decongelezi carnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi decongelarea cărnii la cuptorul cu microunde este mai rapidă, procedeul nu este unul tocmai indicat.
Deşi decongelarea cărnii la cuptorul cu microunde este mai rapidă, procedeul nu este unul tocmai indicat.

Atunci când vine vorba de dezgheţarea cărnii din congelator, există mai multe posibilităţi, deşi nu toate sunt indicate. De altfel, cea mai indicată metodă de a dezgheţa carnea este să o pui în frigider, însă acest proces poate dura câteva ore bune.

Însă, ce te faci atunci când ţi-e foame şi vrei să pregăteşti rapid prânzul sau cina? Iată câteva sfaturi oferite de experţi!

Decongelarea cărnii în apă rece

În acest caz, se pune carnea congelată şi împachetată într-o pungă închisă etanş într-un recipient cu apă rece. Se menţine temperatura apei constantă şi se schimbă la fiecare 30 de minute.

Avantaje: Această metodă de decongelare a cărnii este mai rapidă decât dezgheţarea la frigider şi mai indicată decât cea la cuptorul cu microunde (când carnea este parţial gătită). În plus, acest proces este rapid şi durează cel mult o oră.

Dezavantaje: Această modalitate de dezgheţare a cărnii necesită mai multă atenţie decât decongelarea la cuptorul cu microunde sau în frigider, deoarece este nevoie să schimbi apa la fiecare 30 de minute. Un alt dezavantaj îl constituie rupere pungii, existând riscul de contaminare a cărnii cu bacterii.

Descoperă pe clicksanatate.ro şi alte moduri utile de a dezgheţa carnea

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite