Cum ne hrănim când afară este ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citricele sunt o sursă importantă de vitamina C, ,,întăritor" pentru sistemul imunitar
Citricele sunt o sursă importantă de vitamina C, ,,întăritor" pentru sistemul imunitar

Pentru că iarna, nevoile organismului se modifică, trebuie făcute câteva schimbări şi în alimentaţie, mai ales când afară este ger.

Iarna ni se schimbă preferinţele în materie de hrană. „Alimentaţia în sezonul rece trebuie să corespundă cererilor specifice ale organismului în această perioadă, între care şi adaptarea la frig, solicitarea crescută a sistemului imunitar şi modificările hormonale dictate de scurtarea zilei”, explică dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist-diabetolog, clinica Asteco, Cluj-Napoca.

Acum avem mai multă nevoie de alimente calde (supe, ceaiuri), pentru a ne încălzi şi parcă ni se face foame mai des. Iată de ce ne putem îngrăşa mai repede acum, mai ales dacă nu obişnuim să facem mişcare.

Citricele

Iarna este bine să includem cât mai des în dietă portocale, mandarine, lămâi şi kiwi. Acestea sunt sursă importantă de vitamina C, un „întăritor” pentru sistemul imunitar şi, de asemenea, ne ajută să combatem oboseala.

Află ce alte alimente trebuie să incluzi în dietă când este ger pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite