Cele mai sănătoase alimente pentru inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migdalele reduc colesterolul rău şi cresc echilibrează grăsimile din sânge.
Migdalele reduc colesterolul rău şi cresc echilibrează grăsimile din sânge.

Alimentaţia nesănătoasă poate avea efecte surprinzătoare asupra organismului tău, fiind un factor de risc ce duce la apariţia bolilor cardiovasculare. Ei bine, unele alimente îţi pot oferi tot de ce ai nevoie pentru o inimă sănătoasă.

Afecţiunile inimii sunt corelate, de asemenea, cu un nivel crescut al colesterolului sau cu o tensiune arterială mare. Astfel, sportul nu este de ajuns pentru a avea o inimă sănătoasă, ci şi alimentaţia.


Nucile împiedică îngroşarea arterelor


Nucile sunt bogate în acizi graşi omega-3, vitamina E, magneziu, fibre solubile, grăsimi nesaturate. Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.

Cartofii protejează sitemul cardiovascular

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de vitamina A, nutrient esenţial care protejează ochii, pielea, sitemul cardiovascular. Vitamina A este sintetizată din beta-caroten, care se mai găseşte în morcovi şi pepene galben.

Migdalele reduc colesterolul rău

Migdalele sunt alimente deosebit de sănătoase. Reduc colesterolul rău – LDL şi cresc colesterolul bun - HDL, echilibrează grăsimile din sânge, reduc riscul de boli cardiovasculare şi sindrom metabolic.

Află pe Clicksanatate.ro ce tipuri de seminţe previn formarea cheagurilor de sânge!

Dieta cu efect anticoagulant

Ce e de făcut când bebeluşul tuşeşte
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite