Ce trebuie să conţină salata perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizarea unei salate care să aibă substanţele nutritive necesare unei alimentaţii sănătoase, dar în acelaşi timp să fie şi un produs de bucătărie al cărui preţ total să fie rezonabil, este un demers relativ dificil.

Cei de la „Huffington Post” trec în revistă principalele elemente ale unei salate care să ofere aportul nutriţional şi caloric necesar unei persoane, recomandând un produs alimentar care să conţină: zarzavatul de bază, elementul folosit pentru dressing şi omogenizare, leguma principală, produsul alimentar bogat în fibre, proteinele, vitaminele.

Elementele menţionate sunt indicate pentru a fi întâlnite în momentul în care realizăm o salată, jurnaliştii cotidianului mergând mult mai departe prin a indica ce produse pot fi  alese pentru fiecare „parte componentă” a salatei mixte pe care o pregătim.

Partea de produse vegetale, în cadrul căreia adăugăm legumele de bază şi produsul alimentar bogat în fibre sunt sfecla roşie, mazărea şi năutul, legume având numeroase substanţe nutritive.  

image

Vitaminele este bine să fie date în special de fructe, produsul propus de „Huffington Post” fiind strugurii roşii.

image

Alături de partea de vitamine trebuie să fie adăugat un aliment care să ofere un bun aport al proteinelor, cum ar fi ouăle fierte.

Pe lângă ingredientele menţionate, trebuie să fie ales şi acel produs alimentar care să realizeze omogenizarea salatei, şi anume, un ulei extra-virgin şi oţetul, preferabil din cidru de mere.

În final, un produs opţional pentru salată poate fi alegerea unui tip de brânză preferat. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite