Învaţă să-ţi tratezi problemele de sănătate singur, prin dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaurtul probiotic este unul dintre cele mai eficiente remedii antirăceală FOTO: Shutterstock
Iaurtul probiotic este unul dintre cele mai eficiente remedii antirăceală FOTO: Shutterstock

Pe vremea când Hipocrate le spunea compatrioţilor săi „Să laşi mâncarea să îţi fie medicament şi medicina să-ţi fie hrană“, el nu vorbea doar despre renunţarea la echivalentul antic grec al ciocolatei. Multe dintre bolile din zilele noastre pot fi vindecate cu o dietă sănătoasă.

Hipocrate a ştiut şi ştim şi noi acum că majoritatea preferă să ia calea mai uşoară, aceea de a lua o pastilă atunci când ne confruntăm cu o durere, de exemplu. Dar mai ales pentru problemele uşoare de sănătate, poţi înlocui drumul la medic cu drumul la frigider.

Sparanghelul previne mahmureala

Enzimele din compoziţia sparanghelului descompun particulele de alcool după consumul excesiv. Astfel, ele previn mahmureala, chiar şi când mâncăm micile tulpini a doua zi după o beţie, spun oamenii de ştiinţă coreeni.

Cel mai bun mod de a preveni mahmureala este, desigur, evitarea consumului exagerat de băuturi alcoolice. Dar dacă deja este prea târziu pentru asta, mănâncă tulpini de sparanghel înainte sau în timp ce consumi alcool. Astfel, va fi încetinită absorbţia alcoolului în corp.

Elimină pietrele la rinichi cu ajutorul limonadei

Pietrele la rinichi au devenit o problemă de sănătate mai frecventă decât bolile de inimă, accidentul vascular cerebral şi diabetul zaharat, conform cifrelor publicate în acest an de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Numărul persoanelor care au pietre la rinichi s-a dublat în ultimii 13 ani.

Dacă te numeri printre aceste persoane, bea în fiecare zi limonadă, recomandă specialiştii. Sucul de lămâie are niveluri ridicate de citrat, substanţă care  ajută la dizolvarea oricărui depozit de calciu, care se poate transforma, la un moment dat, în pietre la rinichi. Prepară-ţi singur limonada, nu o cumpăra din comerţ, fiindcă doar fructul proaspăt are proprietăţi benefice în acest sens.

Bând cafea poţi învinge depresia

O statistică îngrijorătoare arată că mai mult de 10% din populaţia Statelor Unite ale Americii se tratează cu medicamente antidepresive scumpe. Într-un studiu publicat anul trecut, s-a descoperit că femeile care beau, în medie, patru ceşti de cafea pe zi au un risc cu 20% mai mic de a suferi de depresie decât cele care nu beau cafea sau alte băuturi cu cafeină.

Specialiştii spun că substanţa din compoziţia cafelei, cafeina, protejează creierul împotriva anumitor neurotoxine care pot provoca depresie.

Alungă răceala cu iaurt

Este simplu să-ţi întăreşti sistemul imunitar în sezonul rece: bea o ceaşcă de iaurt probiotic în fiecare zi, recomandă medicii. În cadrul mai multor studii, persoanele care au mâncat zilnic un iaurt probiotic, timp de două săptămâni, au prezentat un risc cu 42% mai mic de a face infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Vinul roşu te ajută să slăbeşti

Cercetătorii de la Universitatea americană Purdue au descoperit că un compus din vinul roşu, numit piceatannol, previne maturizarea celulelor de grăsime nou formate. Acelaşi compus există în seminţele de struguri şi în afine.

Opreşte durerea de cap cu ficat de vită

Ai adeseori migrene? Ai putea suferi de o deficienţă de vitamina B2. Ficatul de vită este
una dintre cele mai bune surse alimentare de riboflavină, cum mai este cunoscută această vitamină.

Totuşi, trebuie să completăm aportul de vitamine B şi din suplimente alimentare, fiindcă doza recomandată este de 400 de miligrame de vitamina B2 pe zi, mult mai mult decât am putea obţine dintr-o porţie de ficat (aproximativ 3 miligrame).

Carnea de porc şi fasolea previn simptomele sindromului premenstrual

Fasolea şi carnea macră de porc sunt bogate in tiamină (vitamina B1) şi în riboflavină (B2) care atenuează simptomele sindromului premenstrual, conform cercetărilor de la Universitatea din Massachusetts şi Amherst.

Rezultatele studiului au arătat că femeile care au adus în corp prin alimentaţie 1,9 miligrame de tiamină şi 2,5 miligrame de riboflavină pe zi au avut un risc cu 25% până la 35% mai mic de a dezvolta aceste simptome, spre deosebire de cele care nu au consumat alimente bogate în aceste vitamine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite