Violat de vrăjitoare în numele medicinei tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din oraşul sud-african Port Elizabeth investighează cazul unui bărbat în vârstă de 33 de ani care susţine că a fost violat de trei femei şi că acestea i-au furat mai apoi sperma.

Victima susţine că a fost urcată sub ameninţarea armei într-un BMW negru, atacatorii fiind trei femei bine îmbrăcate pe care oficialii le suspectează de vrăjitorie. Potrivit bărbatului, posibilele vrăjitoare l-au forţat să bea o poţiune misterioasă care au sporit producţia de spermă.

Mncedi Mbombo, unul dintre poliţiştii care se ocupă de cazul bărbatului violat, a declarat pentru „Daily Mail” că motivul violului ar putea fi folosirea spermei „furate‟ în medicina tradiţională. „Am experienţă în investigarea altor infracţiuni săvârşite în numele muti (n.r. o altă denumire a medicinei tradiţionale sud-africane), în cazul cărora bărbaţilor li tăiat părţile intime, dar ăsta este primul caz în care se fură doar sperma. Momentan căutăm asemănări între cazuri”, a mai spus bărbatul. 

Victima a descris cum femeile l-au ameninţat cu arma şi l-au forţat să bea o substanţă necunoscută care i-a provocat pe loc o erecţie. „A spus că i-au colectat sperma într-o punguţă de plastic, au pus-o într-o cutie frigorifică, după care l-au abandonat pe marginea drumului şi au plecat”, potrivit lui Mbombo.

Abdul Karifa, un vraci care practică muti de mai bine de 20 de ani, a precizat că sperma este folosită de cele mai mutlte ori în cazul pacienţilor care vor să-şi „repare” viaţa. „Dacă au pierdut o relaţie, bani sau un loc de muncă, le prescriu spermă şi un praf făcut din ierburi. Nu ştiu de ce ar apela cineva la violenţă să fure spermă, nu aş fi crezut că este o problemă cu resursele”, a declarat Karifa.

În ultimii ani au existat mai multe cazuri în care grupuri de femei din Zimbabwe ameninţau bărbaţii cu arme, cuţite sau îi drogau doar pentru a le colecta sperma. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite