VIDEO Cum să te razi pe cap în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmarea astronautului Cassidy de la NASA este prima de acest fel
Filmarea astronautului Cassidy de la NASA este prima de acest fel

Să te razi în cap nu e un lucru foarte greu. Asta, dacă te afli pe Pământ. Astronautul Chris Cassidy de la NASA ne-a demonstrat cum se realizează aşa ceva atunci când eşti în spaţiu.

Cassidy s-a ras pe cap pe orbită la sfărşitul lunii trecute pentru a-l întâmpina pe astronautul ialian Luca Parmitano, care este chel.

„Pentru ceremonia de deschidere voi avea înfăţişarea lui Luca Parmitano, aşa că vă învit la frizeria lui Chris“, a declarat acesta în timp ce procesul se afla în plină desfăşurare. Aparatul de ras al lui Cassidy era conectat printr-un tub lung la un aspirator.

„Dacă nu aş fi procedat aşa, părul s-ar fi împrăştiat peste tot“, a explicat bărbatul.

Zumzetul aparatului s-a făcut auzit, iar Cassidy a început tunsoarea. La jumătatea drumului acesta s-a oprit şi şi-a făcut o poză cu o cărare pe mijloc.

„Nu cred că am arătat aşa de când am luat parte la programul de vară“, a mărturisit fostul membru al trupelor americane Navy Seal, care făcea referire la procedurile la care sunt supuşi toţi bobocii care intră în program.

După ce a terminat cu aparatul de tuns, Cassidy a folosit o lamă de ras pentru a obţine întocmai un aspect cât mai apropiat de cel al lui Parmitano.

„Mă întreb daca acesta face aşa ceva zilnic, e cam dureros“, a spus Cassidy în timp ce îşi ştergea pielea capului cu un prosop.

Chris Hadfiel ne-a făcut o demonstraţie de cum se bărbieresc astronauţii în spaţiu în luna aprilie, iar filmarea lui Cassidy este prima de acest fel.

Cassidy şi astronauţii ruşi Alexander Misurkin şi Pacel Vinogradov au fost lansaţi pe orbită la 28 martie la bordul navetei spaţiale Soyuz. Alături de  Parmitano, Nyberg and Yurchikhin, ei formează echipajul expediţiei ce poartă numărul 36.Cassidy, Misurkin and Vinogradov sunt programaţi să se întoarcă pe Pământ în luna septembrie, iar ceilalţi trei colegi a lor vor ateriza tocmai în noiembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite