Un piton cu o lungime record a fost descoperit, apoi ucis, în Florida, SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florida înregistrează un nou record în ceea ce priveşte dimensiunea pitonilor.
Florida înregistrează un nou record în ceea ce priveşte dimensiunea pitonilor.

Florida se mai înscrie o dată pe lista de recorduri deţinute, de data aceasta cu cel mai mare piton. Acesta are aproape şase metri şi după ce a fost descoperit de un localnic, n-a mai avut prea multe zile.

Florida are o listă destul de mare de specii invazive însă, de departe, inamicul public numărul unu îl reprezintă pitonii asiatici. Aceştia reprezintă o specie vinovată de distrugerea unui număr uriaş dintre vieţuitoarele native. Şi cum vânătoarea este liberă în cazul acestor reptile, recordurile nu au întârziat să apară.

Ultimul record de acest fel îl deţine un piton lung de circa 5,6 – 5,7 metri şi cu o greutate de aproximativ 58 de kilograme. Jason Leon, localnicul care a ucis pitonul, susţine că a observat reptila întinsă de-a lungul unui drum de ţară, în timp ce îşi conducea maşina printr-una dintre zonele rurale din sud-estul ţinutului Miami-Dade.

Leon este fost deţinător al unui astfel de piton ca animal de casă şi a încercat să îl captureze cu mâinile goale, însă reptila a ripostat încolăcindu-se în jurul piciorului acestuia. Martorii care au asistat la întreaga scenă susţin că Jason Leon a fost nevoit să ucidă animalul cu un cuţit, ulterior acesta anunţând întregul incident autorităţilor locale.

Mai multe detalii despre acest piton şi despre cum n-a reuşit să supravieţuiască întâlnirii cu altă rasă sunt disponibile pe site-ul „Ştiinţă şi tehnică“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite