Nouă lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noutăţile prezentate în publicaţiile occidentale reuşesc de fiecare să aducă în atenţia noastră diferite tipuri de ştiri, o parte din acestea fiind cel puţin bizare.

BBC aduce în atenţia publică şi în această săptămână câteva din cele mai interesante noutăţi furnizate în ultimul timp de diferite publicaţii occidentale, fie că este vorba de agenţii de ştiri sau cotidiene, fie rezultate ale revistelor ştiinţifice.

1.Vârsta unui elefant poate fi determinată după zgomotul pe care acesta îl produce în momentul deplasării sale.

2.În Somalia, cuvântul utilizat pentru a desemna preşedintele poate însemna şi „cap mare”.

3.Raţia de hrana a unui soldat francez conţine patru tipuri de mâncare, iar trupele militare din Hexagon care se află în prezent în Mali primesc următoarele alimente: cassoulet, camambert, pateu de căprioară şi prăjitură cu ciocolată

4.Una din cele mai cunoscute prezentatoare din Marea Britanie, Mary Berry, persoană în vârstă de 78 de ani, a mers la 71 de ani într-un club din Ibiza pentru a participa la petrecerea de „burlăciţe” a uneia dintre prietenele sale.

5.Există o tirolină care face lege legătura directă între Spania şi Portugalia.

6.Nuggets-ul de peşte servit trupelor militare americane trebuie să conţină doar peşte prins în apele americane sau de către o navă sub pavilion american, cu toate că poate fi folosit pesmet străin.

7.Potrivit Oxford English Dictionary, limbile galeză şi cornică au influenţat într-o măsură mult mai redusă limba engleză decât hawaiiană, swahili sau zulu.

8.Un şarpe poate mânca un crocodil

9.Vremea din spaţiu poate avea efect asupra zborurilor trans-polare de pe ruta Europa America, acestea riscând să fie deviate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite