FOTO Un bătrân de 89 de ani şi-a recuperat portofelul pierdut cu 65 de ani în urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a reintrat în posesia unui portofel pe care îl pierduse în urmă cu 65 de ani, în spatele unei biblioteci medievale din Palatul Lambeth, informează Newsnight. Cel care l-a găsit a pornit în căutarea posesorului, bazându-se pe actele din portofel.

Edward Parker lucra în 1950 la restaurarea Palatului Lambeth care fusese avariat de bombaramentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Electricianul şi-a pus portofelul în spatele unei biblioteci din interiorul palatului, iar acesta a rămas acolo până acum, când un muncitor, care lucra la un nou val de restaurări ale palatului, l-a găsit. 

Tânărul nu a stat pe gânduri şi a pornit în căutarea posesorului de drept al portofelului, impulsionat de fotografiile pe care le-a găsit în interiorul acestuia.

image

Portofelul este o veritabilă capsulă a timpului, pielea şi interiorul acestuia, deşi într-un avansat stadiu de dezintegrare, a păstrat în stare bună numeroase fotografii de familie, bileţele, liste cu veniturile lui Parker, rezutatele unei radiografii din 1948 sau un card de asigurare medicală.

image

De asemenea, cărţile de vizită, cu aspect rudimentar, sunt un veritabil exemplu de cum se realizau acestea în anii '40. Totuşi, informaţiile de pe acestea nu au fost de ajuns pentru ca cel care a găsit portofelul să-l găsească pe proprietarul acestuia, Edward Parker fiind un nume comun în Marea Britanie. În cele din urmă, pe asigurarea medicală erau trecute două adrese, iar la una dintre acestea s-au găsit dovezi ale unei căsătorii din 1947 între Parker şi o anume Constance Butler. 

image

Această ultimă informaţie i-a fost de ajuns celui care a găsit portofelul pentru a-l găsi şi pe proprietar, într-un azil de bătrâni din Essex. În vârstă de 89 de ani, Parker suferă acum de demenţă, dar bucuria sa la recuperarea fotografiilor a fost una sinceră.  A ales câteva fotografii cu parinţii săi, fratele şi câţiva veri, dar şi cu soţia sa, Constance, care era cu el în momentul în care a bătrânul a primit neaşteptata vizită, şi i le-a arătat tânărului care i-a înapoiat portofelul. 

image

„Nu a mai văzut o fotografie a tatălui său de când şi-a pierdut portofelul.”, a spus Constance, partenera de viaţă, în vârstă de 90 de ani, a lui Edward Parker. Portofelul conţinea şi o fotografie a tânărului cuplu care a fost făcută în Eastbourne, chiar în ziua în care aceasta i-a mărturisit soţului ei că era însărcinată. „Mi-era teamă să-i spun”, şi-a amintit ea „pentru că nu aveam deloc bani.”.

image

Soţia a mai rememorat ziua în care Parker a pierdut portofelul. „Ştiu că a era supărat. A intrat în casă şi mi-a spus că l-a pierdut, dar i-am spus că nu contează. Unul dintre prietenii lui l-a întrebat ce avea atât de important în portofel, iar el i-a răspuns: amintirile.”

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite