Băuturile în pungi de sânge, noua nebunie printre tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cafeneaua pentru vampiri, toate băuturile sunt servite în pungi de sânge FOTO: Mirror.co.uk
În cafeneaua pentru vampiri, toate băuturile sunt servite în pungi de sânge FOTO: Mirror.co.uk

„Băuturile pentru vampiri”, servite în pungi identice cu cele pentru sânge, fac furori printre tinerii din China. Neobişnuitele băuturi colorate în roşu se găsesc în cafenele, pe internet şi în aproape toate magazinele.

„Moda” băuturilor servite în pungi de sânge a apărut odată cu difuzarea serialului „The Vampire Diaries” („Jurnalele vampirilor”), care s ebucură se un imens succes în China. Pungile de sânge se găsesc în aproape toate magazinele, dar se pot comanda şi pe internet sau pot fi savurate în cafenele tematice, în compania altor iubitori de vampiri.

Un astfel de local a fost inaugurat recent în provincia chineză Liaoning şi s-a bucurat de succes printre tinerii fascinaţi de Dracula sau de alţi vampiri celebri. Ospătarii servesc la mese îmbrăcaţi în medici sau asistente, băuturile vin doar în pungi de sânge pe care sunt inscripţionate grupele sanguine, iar de pereţi sunt sprijinite sicrie.

pungi sange

FOTO: Odditycentral.com

Nicio băutură comandată în această cafenea nu poate avea altă culoare decât cea a sângelui. În apa minerală, cafeaua sau vinul alb sunt adăugaţi coloranţi, iar clienţii primesc aceste băuturi tot în pungi care arată ca cele cu sânge. „Serialul „The Vampire Diaries” este foarte popular aici şi, pentru că interesul legat de vampiri este foarte mare, ne-am gândit că tematica se va bucura de succes”, spune Hsin Hsia, managerul cafenelei pentru vampiri. Clienţii sunt, în mare parte, adolescenţi şi tineri, fani ai serialului cu vampiri.

În magazinele online, dar şi în câteva cafenele, inclusiv cea deţinută de Hsin Hsia, se vinde o băutură neobişnuită, care seamănă foarte mult cu sângele. Ea poartă numele de „poţiune energizantă cu grupa sanguină B”, iar producătorii spun că este „prima băutură din lume substitut al sângelui”. Sucul ar avea aceeaşi textură, culoare, dar şi aceiaşi nutrienţi ca sângele, doar gustul fiind diferit. Printre ingredientele listate pe etichetă se numără sodiul, potasiul, fierul, proteinele şi carbohidraţii. O pungă de ”sânge” costă 4 euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite