Weekend spectaculos pentru iubitorii automobilismului sportiv din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii automobilismului sportiv vor avea parte de un weekend plin de evenimente în acest sfârşit de aprilie, când sunt programate să debuteze sezoanele în karting, rally raid, viteză în coastă şi drift, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Amânată iniţial din cauza zăpezii şi a temperaturilor extrem de scăzute pentru această perioadă a anului, prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se va desfăşura pe 29 şi 30 aprilie la Râşnov în cadrul Trofeului Serus. În total, nu mai puţin de 100 de piloţi s-au înscris la competiţia care îşi va decide campionii pe drumul dintre Râşnov şi Poiana Braşov pe o distanţă de 4 kilometri cu o diferenţă de altitudine de 239 de metri. 

Totodată, preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, a anunţat un nou parteneriat, astfel că Peugeot a devenit oficial maşina automobilismului sportiv din România, urmând să deschidă competiţiile oficiale. Noutăţile pregătite de Federaţia Română de Automobilism Sportiv pentru acest an sunt Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2 (CNVD2) şi Campionatul Naţional de Vehicule Istorice de Competiţie. CNVCD 2 a fost creat pentru a oferi o platformă de lansare tinerilor talente sau pasionaţilor în general care nu îşi permit bugetul pentru a susţine un campionat regulat. La Râşnov s-au înscris 18 piloţi, iar în fiecare dintre cele două zile de competiţie se va desfăşura câte o etapă.

Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Rally Raid, care va conta şi pentru Campionatul Est European, va avea loc în acest week-end, între 28 şi 30 aprilie în cadrul celei de-a doua ediţii a cursei Ssangyong Baja 500 România. Cu un road book de 2.500 de kilometri în cele trei zile de concurs, Ssangyong Baja 500 România are la start nu mai puţin de 54 de concurenţi din 5 ţări. Vineri va debuta şi Campionatul Naţional de Karting, pe circuitul Amckart din Tunari, urmând ca tot aici să aibă loc şi finala sezonului, pe 14-15 octombrie. La etapa din weekend, sunt aşteptaţi aproximativ 80 de piloţi, în premieră naţională urmând să fie lansată şi o clasă destinată karturilor electrice. În total, campionatul din acest programează un total de 6 runde, celelalte patru urmând să se desfăşoare în mod egal la Bacău şi Prejmer. Un eveniment important va avea loc şi la malul mării în acest weekend. Noul concept Drift Games va debuta duminică, în zona Cazinoului din Constanţa. Chiar dacă nu face parte din Campionatul Naţional de Drift, spectacolul oferit de cei 8 piloţi prezenţi anunţă un număr uriaş de fani. Anul acesta, driftul va avea 5 etape, prima pe 13-14 mai pe circuitul de la Mariapocs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite