Weekend plin pentru fanii automobilismului sportiv din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii automobilismului au ce vedea în weekend
Fanii automobilismului au ce vedea în weekend

În acest weekend se vor disputa etape din nu mai puţin de trei campionate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, karting, viteză în coastă şi off road, la care se adaugă şi Drift Games, organizat la Romexpo.

Etapa a treia din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se se va desfăşura în judeţul Gorj, la ieşirea din Novaci, pe o distanţă de 5 kilometri spre staţiunea Rânca, sub denumirea de „Rânca- Acasă la Brâncuşi”, fiind una dintre cele mai spectaculoase runde ale sezonului. Evenimentul este important şi din punct de vedere al economiei clasamentului, acolo unde încă este o luptă strânsă între Lucian Răduţ, Paul Andronic, Lyuben Kamnov, Bogdan Cuzma şi Alexandru Mirea. Peste 70 de piloţi sunt aşteptaţi la startul care se va da sâmbătă de la ora 9:00. Ceremonia de premiere va avea loc duminică, de la ora 20:30, în faţa Primăriei Novaci. Pe circuitul de la Prejmer, Braşov, tot sâmbătă dimineaţă, va începe etapa a treia din cadrul Campionatului Naţional de Karting Dunlop, acolo unde sunt înscrişi nu mai puţin de 60 de piloţi. Dintre aceştia, 12 vor evolua pe karturi electrice, o noutate anunţată de FRAS pentru 2017. Sâmbătă vor avea loc antrenamentele oficiale, manşele cronometrate şi prefinalele, iar duminică este programată competiţia propriu zisă. Accesul publicului este gratuit.

În Suceava, la Răduţi, se desfăşoară în acest moment „Superstar 4x4 în Bucovina”, a treia etapă din Campionatul Naţional de Off Road, care se va încheia duminică, atunci când are loc ceremonia de premiere. La probele open şi extrem sunt aproximativ 60 de kilometri de probe speciale pe zi, în timp ce la standard, probele special totalizează 90 de kilometri pe zi. În total, sunt peste 60 de echipaje înscrise.

Tot la acest final de săptămână, la Romexpo, în cadrul ATBS 2017, se va desfăşura a doua ediţie a Drift Games, unde participă 9 dintre cei mai spectaculoşi piloţi de drift din Campionatul Naţional. 

După ce la prima ediţie, organizată la Constanţa, au strâns peste 15.000 de spectatori, Ilarion Grigorici (câştigător Bucharest Drift Grand Prix 2017), Cătălin Trifan (vicecampion naţional 2015), Radu Văduva, Radu „Santos” Moise, Sorin Ene (campion naţional 2016), Traian Buşe (primul campion naţional din istoria României şi actualul lider al campionatului), Marius Mitrache (antrenor Academia de Drift), Gabi Imre (antrenor Academia de Drift) şi Vlad Stănescu promit un nou show unic al cailor putere în parcarea de la Romexpo.

„Vom veni în premieră la Bucureşti cu acest concept marca Romanian Drift Community, care s-a bucurat de un succes enorm la prima ediţie organizată la Constanţa. Practic, nu vom avea o competiţie între piloţi, deşi nu vor lipsi tandemurile din program. Îşi vor testa aptitudinile prin parcări perfecte în derapaj la viteze foarte mari, vor avea parte de treceri la limită printre obstacole şi multe elemente de show, care vor arată nivelul ridicat al piloţilor români”, a declarat Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.

Programul de vizitare al ATBS este sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 şi 18:00, iar preţul unui bilet de acces este de 30 de lei. Copiii sub 7 ani şi persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite