Villareal, pericol real! Steaua va întâlni în Europa League o echipă în mare formă, egala Realului în campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruno l-a învins cu o scăriţă pe portarul Realului FOTO Getty Images
Bruno l-a învins cu o scăriţă pe portarul Realului FOTO Getty Images

Adversara Stelei de săptămâna viitoare a scos un egal cu Real Madrid pe Santiago Bernabeu, scor 1-1, oprind o serie a echipei galactice de 16 victorii consecutive.

A fost o etapă intermediară importantă în Spania, cu două meciuri, Real Madrid – Villareal şi Barcelona – Atletico Madrid, încheiate cu acelaşi scor, 1-1. Pentru echipa lui Zidane partida avea o însemnătate istorică: cu încă un succes, Real Madrid ar fi depăşit o performanţă a Barcelonei de pe vremea lui Guardiola, care izbutise 16 meciuri câştigate la rând.
Şirul a fost însă oprit la aceeaşi cifră chiar pe Santiago Bernabeu de Villareal, viitoarea adversară a Stelei din Europa League. “Sumbmarinul galben” a deschis scorul cu un minut înainte de pauză, prin Bruno Soriano, care a transformat cu o scăriţă lovitura de pedeapsă acordată pentru henţul în careu făcut de Sergio Ramos. Fundaşul spaniol a încercat să-l păcălescă pe arbitru, simulând o lovitură în figură, însă mingea a fost clar oprită cu mâna şi oaspeţii au intrat la pauză în avantaj. Imediat după startul părţii a doua, Ramos şi-a spălat din păcate, egalând cu o lovitură de cap. Villareal nu s-a pierdut cu firea şi a dus de acest scor egal până la final, în ciuda insistenţelor în atac ale Realului.
Villareal e pe locul şase în La Liga după cinci etape, cu două victorii şi trei egaluri, şi se anunţă un adversar redutabil pentru Steaua, săptămâna viitoare, la Bucureşti. În condiţiile în care roş-albaştrii au pierdut debutul cu Osmanlispor din Liga Europa, un nou eşec în meciul cu spaniolii i-ar obliga pe undeva să scoată şase puncte din următoarele două meciuri, ambele cu FC Zurich, echipa considerată a fi cea mai slabă din grupă.

La Madrid, Villarreal a evoluat în următoarea formulă: Asenjo - Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, José Ángel - Bruno, Jonathan dos Santos (N'Diaye '87), Trigueros, Castillejo, Cerişev (Soriano '63) - Sansone (Pato '72). Antrenor: Fran Escriba.


Messi lipseşte trei săptămâni
Într-un meci derby din campionatul spaniol, Barcelona şi Atletico Madrid s-au anulat după două reprize câştigate alternativ. Catalanii au intrat la cabine cu avantajul golului marcat de Rakitici, după centrarea de manual a lui Iniesta, însă oaspeţii au remonat deficitul în partea a doua, când argenitianul de 21 de ani, Angel Martin Coreea, l-a învins pe Ter Stegen cu un şut de la marginea careului. Vestea proastă pentru Barcelona nu e atât rezultatul cu Atletico cât accidentarea lui Leo Messi, care a fost înlocuit în minutul 59 de Arda Turan. Messi a suferit o ruptură de aductor la piciorul drept, ceea ce s-ar traduce printr-o absenţă de trei săptămâni de pe gazon. Potrivit fcbarcelona.com, Lionel Messi va rata meciurile cu Sporting Gijon (La Liga), Borussia Monchengladbach (Liga Campionilor) şi Celta Vigo (La Liga).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite