VIDEO „Româno-nigerianul“ Anya joacă pentru Scoţia şi i-a dat gol Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana mondială Germania a învins la limită Scoţia, scor 2-1, în primul meci din preliminariil lui Euro 2016, golul oaspeţilor fiind reuşit de „necunoscutul“ Ikechi Anya.

Retragerile de la naţionala Germaniei şi oboseală acumulată după Mondiale şi-au spus cuvântul asupra prestaţiei „Die Mannschaft“. 

Nemţii s-au impus doar graţie „dublei“ lui Thomas Muller, într-un meci la finalul căruia Gordon Strachan, selecţionerul Scoţiei, a spus că a simţit „că-l putea chiar câştiga“. 

Până la reuşita decisivă a lui Muller, golul egalizator îl reuşise Ikechi Anya (26 de ani), un mijlocaş ofensiv de la Watford. 

 „WOW, i-am dat gol lui Neuer. E incredibil, nu reuşesc asta nici la FIFA 2014“, a scris Ikechi Anya, pe Twitter. 

Anya e născut la Glasgow, dintr-un tată nigerian şi mamă româncă. Părinţii s-au cunoscut în timp ce erau studenţi la Bucureşti, iar la finalul anilor 80 au emigrat în Scoţia, unde tatăl lui Anya a obţinut un doctorat în metalurgie. 

Fotbalistul, cu o carieră la echipe din ligile inferioare din Anglia şi Spania, şi care acum evoluează la Watford, ar fi putut juca pentru Nigeria, România, Anglia sau Scoţia. 

A ales să reprezinte, din 2013, ţara unde s-a născut şi pentru care are acum şapte selecţii şi două goluri. 

Vezi şi 

VIDEO Cele mai spectaculoase goluri înscrise în preliminariile EURO 2016

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite