VIDEO Regele Mihai s-a întâlnit de două ori cu jucătorii naţionalei de fotbal. Cum a fost posibilă întrevederea din 1994

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu, cu ocazia întânirii din 2007 cu Mihai I şi familia regală FOTO RomaniaRegala.ro
Cristi Chivu, cu ocazia întânirii din 2007 cu Mihai I şi familia regală FOTO RomaniaRegala.ro

Regele Mihai a primit de două ori echipa naţională de fotbal a României. Prima dată s-a întâmplat în 1994, la reşedinţa sa din Versoix.

La începutul lui 1994, naţionala de fotbal a României, alcătuită în principal din jucători din campionatul intern, efectua un cantonament în Elveţia, pregătind deja Campionatul Mondial de fotbal din SUA. Un reprezentant al Casei Regale a adresat invitaţia oficialilor delegaţiei de a veni împreună cu jucătorii la reşedinţa Regelui de la Versoix. 

Reamintim că în acea perioadă Regele nu primise încă acordul de a reveni în România. „Şeful delegaţei era Adalbert Kassai. El l-a sunat pe Mircea Sandu, i-a spus despre această invitaţie, şi n-a fost niciun fel de problemă. Mulţi jucători, când au aflat, nici nu au putut dormi de emoţie“, a spus medicul Pompiliu Popescu.

Doctorul Pompiliu Popescu a filmat această întâlnire şi a pus la dispoziţie imaginile celor de la DigiSport

Selecţionerul Anghel Iordănescu a rămas marcat de acea întâlnire. „Regele ne-a impresionat prin căldura sa. I-a fost prezentat fiecare jucător, însă după aceea a mai cerut amănunte despre fiecare, unde joacă, din ce zonă a ţării e. Am întrebat şi eu înainte care e protocolul, dacă putem să venim în trening şi ni s-a spus că Regele nu se supără dacă venim în echipament sportiv. Până la urmă, le-am spus jucătorilor să se îmbrace la costum. M-a impresionat şi simplitatea casei, nu ne aşteptam să fie totul atât de simplu, de modest“, a povestit Iordănescu la DigiSport.

Din delegaţia României făceau parte, printre alţii, Ilie Dumitrescu, Daniel Prodan, Florin Prunea, Basarab Panduru, Ilie Stan, Gică Craioveanu.

„Mă bucur că am putut să vă întâlnesc şi să vă felicit pentru calificarea pentru Statele Unite, un lucru foarte important. V-aş îndemna să daţi mai departe şi celorlaţi mai tineri acelaşi spirit“, a spus Regele, care i-a invitat apoi pe fotbalişti în garaj pentru a le prezenta colecţia de maşini. 

În 2007, după calificarea României la Euro 2008, delegaţia naţionalei a fost primită în mod oficial la Palatul Elisabeta.  

regele foto romaniaregala.ro

VIDEO Imagini de la întâlnirea din 1994

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite