VIDEO Martor la „iadul“ bulgar: Moţi a povestit cum a luat foc stadionul la finala cupei în care a fost pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul celor de la Ludogoreţ a fost integralist în victoria cu Botev Plovdiv, însă rezultatul meciului de joi seara a trecut în plan secund din cauza unor incidente grave, care au oprit de două ori întâlnirea.

Finala Cupei Bulgariei a devenit un nou prilej pentru huliganii din ţara vecină de a strica un spectacol sportiv. La Burgas, partida Ludogoreţ – Botev Plovdiv a fost întrerupt, o dată pentru că galeria oaspeţilor a incendiat stadionul, iar apoi pentru că huliganii au intrat pe gazon.

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT 

Finala în care au fost implicaţi patru români, Moţi (Ludogoreţ), Luchin, Curtean şi Benga (Botev Plovdiv) a fost câştigată de campioana Bulgariei, Ludogoreţ, care astfel a realizat eventul. După meci, Moţi a povestit despre incidentele provocate de cei deghizaţi în suporteri.

„La bulgari, fanii au voie cu petarde şi torţe pe stadion“

Dacă în România, accesul pe stadion cu materiale pirotehnice e strict interzis, în schimb, bulgarii permit acest lucru, iar aşa s-a ajuns ca arena de la Burgas să ia foc, joi seara.

„Fanii celor de la Botev sunt puţin mai pătimaşi, ne aşteptăm să se întâmple astfel de lucruri. Ei au aruncat cu suluri de hârtie pe teren, iar apoi acestea s-au aprins de la torţe. Prima dată meciul a fost întrerupt 15 minute, iar apoi din nou, pentru câteva minute. În ultimii ani, Botev n-a reuşit să câştige nimic şi e dureros pentru ei. În Bulgaria, fanii au voie să intre cu torţe şi petarde“, a explicat Moţi la Digi Sport.

Transferat la Ludogoreţ din 2012, fundaşul de 29 de ani a ajuns la cel de al patrulea trofeu cucerit cu bulgari, după două titluri şi o Supercupă.

„Mă felicit că am ajuns aici, mai ales că sunt apreciat. Am avut un sezon reuşit, cred că am jucat mai mult de 70 de meciuri, e plăcut să ai două meciuri pe săptămână. Cu o seară înainte de meci intrăm în cantonament. Cât joc fotbal la un nivel destul de ridicat, aştept convocarea la echipa naţională“, a continuat Moţi.

Vrea în Liga Campionilor

Acesta a vorbit şi despre următorul său obiectiv cu Ludogoreţ: „Mai am contract un an de zile, îmi doresc din tot sufletul să jucăm în grupele Ligii Campionilor. Anul trecut, am fost la un pas. Aş prefera să evit orice echipă românească. Deocamdată, am câştigat două campionate, cupa şi Supercupa în Bulgaria, dar fiecare trofeu e important şi e o bucurie când îl iei“, a încheiat Moţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite