VIDEO Magia fotbalului: Barcelona a devenit o echipă unică în Europa! Messi a reuşit un gol cu o execuţie ireală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva ore după supermeciul Liverpool - Manchester City în Premier League, în La Liga s-a disputat o partidă la fel de palpitantă la finalul căreia s-a creat o situaţie istorică în Spania.

Pentru Barcelona vizitele pe „Estadio Municipal de Anoeta“ au fost un coşmar în ultimii ani! Nu degeaba statistica spunea că de 11 ani formaţia blau-grana n-a mai învins acolo în campionat.

Iar duminică seara, atunci când tabela de marcaj arăta 2-0 pentru Real Sociedad în minutul 34, probabil, până şi fanii optimişti ai catalanilor s-au gândit că nici în 2018 nu vor pleca fericiţi de la San Sebastian. Ce a urmat însă? O demonstraţie de fotbal magic al Barcelonei care a înscris de patru ori până la final (Paulinho 39, Suarez 50, 71, Messi 85).

Iar dacă mulţi au crezut că primul gol al lui Suarez a fost ceva cu adevărat special, cu siguranţă, reuşita lui Messi a eclipsat-o pe cea a uruguayan-ului! Starul Barcelonei a stabilit scorul final cu o excuţie în care mingea a plutit în aer secunde bune, dar portarul gazdelor a fost, pur şi simplu, incapabil să reacţioneze, fiind parcă „hipnotizat“ de modul în care Messi a lovit mingea.

S-a terminat 4-2 pentru Barcelona, rezultat care are mai multe semnificaţii:

*Barcelona a încheiat turul de campionat în Spania cu 51 de puncte după 19 etape. Locul 2, Atletico Madrid, are 42 de puncte, iar Valencia încheie podiumul cu 40 de puncte.

*Barcelona a încheiat turul la o distanţă istorică de Real Madrid: 19 puncte! Niciodată nu s-a mai întâmplat ca madrilenii să aibă un astfel de handicap faţă de rivalii lor la jumătatea drumului. Ce-i drept, Real are şi un meci restant, însă pentru echipa lui Zidane lupta pentru titlu e deja compromisă.

*Barcelona e în acest moment singura echipă neînvinsă din primele cinci campionate europene (Germania, Anglia, Spania, Franţa şi Italia), în condiţiile în care cealaltă formaţie neînvinsă de până acum, Manchester City, a cedat, duminică, la Liverpool.

VEZI GOLURILE MECIULUI SOCIEDAD - BARCELONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite