VIDEO FCSB - Lazio 1-0: Victorie cu limba scoasă! Vicecampioana s-a luptat eroic. Budescu, ratarea sezonului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

După două prestaţii neconvingătoare cu Gaz Metan şi CFR Cluj, echipa lui Dică a făcut cel mai bun meci din 2018. Din păcate, a terminat benzina cam după minutul 65, dar a reuşit să-şi păstreze avantajul fragil înainte de returul de la 22 februarie.

FCSB a întâlnit nişte echipe atât de slabe în faza grupelor Ligii Europa, încât, probabil, unii dintre suporteri au şi uitat, între timp, numele formaţiilor cu care bucureştenii s-au duelat în toamnă! După meciurile cu Viktoria Plzen, FC Lugano şi Hapoel Beer Sheva se poate spune că Liga Europa a început pentru trupa lui Dică abia în 16-imi.

Doar că, ajunse în această fază a competiţiei, atât FCSB, cât şi Lazio au lăsat impresia că sunt mai preocupate de campionat. Doar că, în Serie A, italienii se luptă pentru locurile 3 şi 4, ultimele de Liga Campionilor, în timp ce FCSB e printre favorite la câştigarea titlului. Aflat într-o criză a rezultatelor, cu trei înfrângeri la rând în campionat, Simone Inzaghi şi-a schimbat masiv echipa pentru meciul de pe „Arena Naţională“. Faţă de eşecul din weekend cu Napoli (1-4), doar trei jucători au rămas în formula de start dintre care unul a fost portarul albanez, Strakosha! De partea cealaltă, Dică a fost ceva mai conservator şi a efectuat doar patru modificări în primul „11“ faţă de meciul cu CFR.

Conştientă că are în faţă o adversară superioară, vicecampioana României şi-a propus să-şi păstreze, în primul rând, organizarea defensivă şi pentru atac să bubuie toate mingile spre singurul vârf de careu, Gnhoere. Tactica a funcţionat în primele 45 de minute. Lazio a avut nevoie de 23 de minute pentru a-şi crea o ocazie serioasă de gol: după o fază bine construită, Caicedo a rămas singur cu Vlad, dar portarul Stelei a intervenit salvator şi a trimis în corner.

Peste şase minute, FCSB a marcat după o fază de fotbal european de cea mai înaltă calitate! Mingea a circulat din prima pe traseul Man - Budescu - Gnohere. Francezul a scăpat singur spre poarta celor de la Lazio şi l-a executat pe Strakosha în stil de mare atacant.

Până la pauză, italienii şi-au mai trecut în cont  două ocazii: şutul lui Nani respins în corner de Vlad (35), dar mai ales bara lui Savici după un corner (45).

Budescu şi-a bătut joc de echipă

La reluare, acelaşi scenariu: Lazio cu posesia, FCSB aşezată pe două linii în faţa porţii, aruncând toate mingile spre Gnohere. Italienilor le-a lipsit însă mereu ultima pasă, aşa că, după 56 de minute, Simone Inzaghi s-a săturat de ineficacitatea elevilor săi şi a aruncat în luptă piesele grele. Au intrat Felipe Anderson şi Immobile. Dică a mutat şi el imediat, Tănase, mâna moarte, a fost schimbat cu Coman.

Dintre cei intraţi pe teren, primul s-a văzut Felipe Anderson. Brazilianul a plecat ca buldozerul spre poarta lui Vlad şi a şutat puţin pe lângă, spre disperarea lui Inzaghi (61). Pe fondul dominării celor de la Lazio, FCSB a scăpat pe contraatac. Gnohere l-a servit perfect pe Budescu, dar acesta, în loc să facă 2-0, a tratat faza ca în curtea şcolii (69).

Treptat, FCSB a terminat benzina, iar Nedelcu, la 20 de ani, a făcut crampe musculare! S-a văzut tot mai clar diferenţa capacităţii fizice între o echipă de Liga I şi una din Serie A. Disperat, Dică a renunţat la orice tentativă ofensivă din dorinţa de a conserva rezultatul: l-a scos pe Gnohere şi l-a introdus pe Cristi Tănase (81). Italienii au atacat în valuri, iar în minutul 84, Caceres a ratat cea mai mare ocazie posibilă, ratând din gura porţii!

S-a terminat 1-0, dar returul de pe „Olimpico“ va fi infernal, în condiţiile în care FCSB va fi lipsit şi de aportul lui Pintilii, avertizat în prima repriză şi suspendat pentru manşa a doua.

CITEŞTE ŞI:

*Gigi Becali, în delir: Patronul FCSB a anunţat că Lazio va fi eliminată în retur şi a explicat şi cum. Toate reacţiile

VEZI REZUMATUL MECIULUI FCSB- LAZIO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite